Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαϊ-2019 15:54

  Κ. Μητσοτάκης: Δίνω τεράστια σημασία στον ρόλο των Περιφερειών για την επόμενη ημέρα της χώρας

  Κ. Μητσοτάκης: Δίνω τεράστια σημασία στον ρόλο των Περιφερειών για την επόμενη ημέρα της χώρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στη "μάχη" του δεύτερου γύρου των εκλογών για τις Περιφέρειες της χώρας εστιάζει η Νέα Δημοκρατία, με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επισημαίνει πως δίνει τεράστια σημασία στο ρόλο των Περιφερειών.

  "Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στην Ελλάδα της επόμενης ημέρας και γι αυτό δίνω πολύ μεγάλη σημασία να εκλεγούν άνθρωποι που πιστεύουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε διαδοχικές συναντήσεις με τέσσερις υποψήφιους Περιφερειάρχες υποστηριζόμενους από τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόκειται για τον Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, την Ρόδη Κράτσα, υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τη νεότερη γενιά των στελεχών της "γαλάζιας" παράταξης, που δοκιμάζονται για πρώτη για ένα τέτοιο αξίωμα και επικράτησαν όλων των αντιπάλων τους στο πρώτο γύρο. Δηλαδή, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

  Ο κ. Μητσοτάκης, αφού συνεχάρη τους τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες, τους εξέφρασε την πλήρη στήριξή του ενόψει του δεύτερου γύρου της προσεχούς Κυριακής. Παράλληλα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως και οι τέσσερις θα κερδίσουν τις περιφέρειες που διεκδικούν. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε τη μεγάλη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία μαζί τους για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της οδού Πειραιώς, με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στις εθνικές εκλογές, τις οποίες εξαναγκάστηκε να προκηρύξει ο κ. Τσίπρας μετά την ήττα του κόμματός του. Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, πέντε περιφερειάρχες που στηρίζει η ΝΔ έχουν ήδη εκλεγεί με ποσοστά άνω του 50% από τον πρώτο γύρο, ενώ από τις επτά περιφέρειες στις οποίες θα διεξαχθεί επαναληπτικός γύρος, η ΝΔ έχει ήδη το προβάδισμα στις έξι. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020