Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαϊ-2019 09:06

  Η σφραγίδα του Κ. Μητσοτάκη στη στρατηγική των εκλογών

  Η σφραγίδα του Κ. Μητσοτάκη στη στρατηγική των εκλογών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Την προσωπική σφραγίδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα έχει η στρατηγική που θα ακολουθήσει η οδός Πειραιώς στο δρόμο προς το επόμενο κρίσιμο ορόσημο του 2019. Αυτό των εθνικών εκλογών.

  Μετά την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιστρέφει από σήμερα στα του εσωτερικού πολιτικού μετώπου, με τις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στα κεντρικά γραφεία της "γαλάζιας" παράταξης να είναι διαδοχικές.

  Στόχος είναι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα να πάρει σάρκα και οστά το διακύβευμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου, με τα συστατικά στοιχεία της ενότητας και της συστράτευσης να παραμένουν αιχμή του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στοχεύει σε μία αμφίπλευρη διεύρυνση, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η μεγάλη κοινωνική συμμαχία.

  "Την Κυριακή η Ελλάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η στρατηγική δεν θα αλλάξει ενόψει εθνικών εκλογών. Δε θα περιχαρακωθούμε στο 33%, αλλά θα επιδιώξουμε να πείσουμε ακόμη περισσότερους πολίτες. Στο διάστημα που απομένει, θα αναλυθεί όσο καλύτερα γίνεται το σχέδιο μας για την Ελλάδα του αύριο, διεκδικώντας τη θετική ψήφο των πολιτών. Και βέβαια δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία περίπτωση στον πειρασμό της παροχολογίας. Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία περίπτωση στο παιχνίδι της πόλωσης και του φανατισμού", είναι το μήνυμα που στέλνουν "γαλάζια" στελέχη.

  Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε, σαφώς, το δρόμο. Η οδός Πειραιώς θα προτάξει (όπως έπραξε καθαρά στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές) το τετράγωνο της μείωσης των φόρων, της προσέλκυσης πολλών επενδύσεων, της δημιουργίας νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας και της καθημερινότητας των πολιτών. Το στίγμα, άλλωστε, δόθηκε από τις Βρυξέλλες. "Αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού, εστιάζοντας στα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες. Πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα αισθάνονται ξανά ασφαλείς στις γειτονιές τους.

  Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, θα εργαστούμε σκληρά ώστε να πείσουμε τους Έλληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια, οι Έλληνες δικαιούνται την αλήθεια, αξίζουν ρεαλιστικών λύσεων για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Και είμαι σίγουρος ότι εμείς στη Νέα Δημοκρατία θα μπορέσουμε να τις δώσουμε", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Όσον αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, στο "γαλάζιο" στρατόπεδο χαρακτηρίζουν την επίκληση των πανελλαδικών εξετάσεων ως λόγο μετάθεσης της ημερομηνίας προσχηματική.

  "Εντάσσεται στα γνωστά τερτίπια του κ. Τσίπρα που όπως και στην περίπτωση των ευρωεκλογών με τη διπλή κάλπη, έχουν στόχο να κόψουν μερικές ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. Σε κάθε περίπτωση, είτε μία εβδομάδα πριν, είτε μία εβδομάδα μετά, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του δεν πρόκειται να αποφύγουν την ήττα. Εάν χρειαστεί, οι πολίτες θα πάνε και από τις παραλίες να ψηφίσουν. Η πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε την 26η Μαΐου θα επισφραγιστεί με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου", σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Στο "γαλάζιο" στρατόπεδο, το βλέμμα παραμένει εστιασμένο και στο δεύτερο γύρο της κάλπης για τις περιφέρειες και τους δήμους. Στη Νέα Δημοκρατία ο στόχος του δώδεκα στα δεκατρία για τις περιφέρειες παραμένει κομβικός. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να συναντηθεί τις επόμενες ώρες με υποψήφιους περιφερειάρχες, καθώς μία εμφατική νίκη και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη Νέα Δημοκρατία. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ