Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Μαϊ-2019 18:22

  Στ. Καλαφάτης: Δεσμευόμαστε για νέους αγώνες στο πλαίσιο της Ε.Ε.

  Στ. Καλαφάτης: Δεσμευόμαστε για νέους αγώνες στο πλαίσιο της Ε.Ε.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Τιμούμε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους πρωταγωνιστές του μεγάλου επιτεύγματος" της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε. σημειώνει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης σε δήλωση του για τη σημερινή επέτειο της υπογραφής της συμφωνίας πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

  Παράλληλα, "δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για νέους αγώνες στο πλαίσιο της Ε.Ε. για το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό", τονίζει ο κ. Καλαφάτης.

  "Σαν σήμερα, στις 28 Μαΐου 1979, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε μια σεμνή τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο, υπέγραφε τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα", σημειώνει στη δήλωση του ο τομεάρχης της Ν.Δ. και προσθέτει: "Η Παράταξή μας, κόντρα στις σειρήνες των καιρών, πετύχαινε εθνικούς στόχους και άνοιγε νέες δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου.
   
  Ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, έκανε το όραμα του πραγματικότητα και άνοιγε για την Πατρίδα μας νέους ορίζοντες. Με την εμβληματική ομιλία του, την ημέρα εκείνη, έδειξε στους Έλληνες τον δρόμο του μέλλοντος, τονίζοντας πως: "Η Ελλάς προσέρχεται στην Ευρώπη με την βεβαιότητα, ότι στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εμπεδώνεται για όλα τα μέρη η εθνική ανεξαρτησία, κατοχυρώνονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη και γίνεται με την συνεργασία όλων κοινός καρπός η κοινωνική και οικονομική πρόοδος".
   
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ