Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Μαϊ-2019 12:17

  Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Κ. Μητσοτάκης ορίζει το διακύβευμα της εθνικής κάλπης

  Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Κ. Μητσοτάκης ορίζει το διακύβευμα της εθνικής κάλπης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες πορεύεται ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, με τις κεντρικές αποφάσεις ως προς το μοτίβο του προεκλογικού αγώνα να λαμβάνονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα και όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς καταφθάνουν απανωτά αιτήματα από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που σχετίζονται με την παραχώρηση συνεντεύξεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, η καθολική επικράτηση της "γαλάζιας" παράταξης και το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν αμέσως την Δευτέρα ρίχνοντας τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά, αναδεικνύεται ήδη σε όλα τα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ ως "ψήφος εμπιστοσύνης" στην επόμενη κυβέρνηση. 

  Είναι ενδεικτικό ότι οι Financial Times απέδωσαν ευθέως την συγκεκριμένη εξέλιξη στην προσδοκία εκλογής μίας νέας ελληνικής κυβέρνησης πολύ πιο φιλικής στην προσέλκυση επενδύσεων και την επιχειρηματικότητα, ενώ οι New York Times συνέδεσαν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών που, όπως αναφέρουν, δίνουν τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα.

  Ανάλογα θετικά σχόλια έκανε και το Bloomberg, το οποίο χαρακτήρισε ως ένδειξη εμπιστοσύνης στην επόμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση την εντυπωσιακή άνοδο και του ελληνικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.

  Τα δημοσιεύματα αυτά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, πυροδότησαν καταιγισμό αιτημάτων στην οδό Πειραιώς για συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα διεθνή ΜΜΕ να ενδιαφέρονται να αναδείξουν όχι μόνον τις κυβερνητικές δεσμεύσεις της ΝΔ, αλλά και να σκιαγραφήσουν το προφίλ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, όπως επισημαίνεται, πέτυχε μία μεγάλη νίκη για την Κεντροδεξιά στην Ελλάδα και εξανάγκασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020