Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Μαϊ-2019 08:03

  Η ΝΔ μπροστά στο επόμενο μεγάλο ορόσημο και το αποτύπωμα του Κ. Μητσοτάκη, με το βλέμμα στην κάλπη

  Η ΝΔ μπροστά στο επόμενο μεγάλο ορόσημο και το αποτύπωμα του Κ. Μητσοτάκη, με το βλέμμα στην κάλπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τις πρώτες συναντήσεις, σε επίπεδο διεθνές, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με το "γαλάζιο" θρίαμβο στην κάλπη της Κυριακής να τον συνοδεύει.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της 26ης Μαΐου, χαράσσει το δρόμο προς τις εθνικές εκλογές. Ένα δρόμο γνώριμο, έτσι κι αλλιώς, τόσο στον ίδιο, όσο και στα στελέχη της οδού Πειραιώς, καθώς σχεδιάστηκε και έλαβε σάρκα και οστά από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία της παράταξης.

  Και είναι ο δρόμος της ενότητας. Της μετριοπάθειας. Της συμπόρευσης όλων των πολιτών. Είναι ο δρόμος του "όλοι μαζί", τον οποίο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βαδίσει και πάλι, με το βλέμμα στραμμένο στο επόμενο κομβικό ορόσημο. Οι μηχανές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραμείνουν σε κατάσταση... κόκκινου συναγερμού.

  Άλλωστε, οι ημέρες της νέας προεκλογικής περιόδου θα είναι μετρημένες και οι κινήσεις θα πρέπει να είναι πυκνές, για να ορίσουν το momentum της νίκης. Ένα momentum, που θα έχει υλικά και των τελευταίων δύο μηνών. Υλικά ισχυρά, που άνοιξαν το δρόμο για τη "γαλάζια" επικράτηση στις ευρωεκλογές. Υλικά που, μαζί με τον επόμενο κύκλο των δημόσιων παρεμβάσεων και δράσεων, θα σχηματοποιήσουν μία εκστρατεία θετικών μηνυμάτων για το "αύριο" της χώρας.

  Μία εκστρατεία που θα έχει κάθε κοινωνική ομάδα στην προβολή της. Θα σχηματοποιήσουν μία στρατηγική, που ήρθε στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες και η οποία θα ενδυναμωθεί, προκειμένου η μεγάλη κοινωνική συμμαχία να γίνει ακόμα πιο ισχυρή και να δώσει "ψήφο εμπιστοσύνης" στην επόμενη κυβέρνηση, για να τρέξει άμεσα έναν κύκλο μεταρρυθμίσεων. Για την οικονομία. Την καθημερινότητα. Την ανάπτυξη.

  "Θα γυρίσω και πάλι ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον. Συνεχίζουμε τον αγώνα να σταθούμε κοντά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Γιατί η αλληλεγγύη είναι το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής. Και θα το πράξουμε με τη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας, με αυτοπεποίθηση, αλλά και με αξιοπρέπεια. Δίνοντας έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων.

  Παρουσιάζοντας και εξηγώντας το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα, για το οποίο και θα ζητήσουμε την έγκριση του ελληνικού λαού". Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στις πρώτες του δηλώσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Τον τόνο έδωσε και στη σημερινή τοποθέτησή του στην "κλειστή" συνεδρίαση των τομεαρχών. "Δε θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές. Δε θα αλλάξουμε στρατηγική. Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών για όσα μπορούμε να κάνουμε. Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και για τις τρεις βασικές δεσμεύσεις μας. Μείωση φόρων, πολλές καλές δουλειές και ασφάλεια. Καθώς και για ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας", ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η χαρακτηριστική αποστροφή του.

  Λιγότεροι φόροι, λοιπόν, επενδύσεις, νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη για όλους. Ανάλυση του προγραμματικού και κυβερνητικού λόγου. Με απανωτές περιοδείες. Συνεχή επαφή με τους πολίτες. Επικοινωνία θέσεων. Σε αυτό το τέμπο θα κινηθεί η οδός Πειραιώς. Το μήνυμά πρέπει να φτάσει παντού τις επόμενες τριάντα ημέρες.

  Το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν η αρχή. Το επόμενο βήμα θα είναι ακόμα πιο καθοριστικό. Ενότητα. Πανστρατιά. Για αυτά θα μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που έδειξε, δείχνει και θα δείχνει την ξεκάθαρη απόφασή του να…σπάσει τα στενά κομματικά τείχη και να ανοίξει τη Νέα Δημοκρατία σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων. Το προσκλητήριο θα είναι εξακολουθητικό. Προς άπαντες.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλωστε, γνωρίζει καλά πως κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία συσπείρωνε γύρω της το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας κατέγραφε τις μεγαλύτερες νίκες της. Αυτό θα πράξει και τώρα, έχοντας κερδίσει σημαντικούς πόντους από την τακτική των ανοιγμάτων.

  Το διακύβευμα των εκλογών θα το ορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ο ίδιος και άπαντα τα "γαλάζια" στελέχη βρίσκονται στην αρχή της νέας προεκλογικής κούρσας. Η Νέα Δημοκρατία δε θα διχάσει. Δε θα πολώσει. Θα μιλήσει για πρόγραμμα. Θα μιλήσει για οικονομία. Θα μιλήσει για καθημερινότητα. Θα μιλήσει για καλύτερη δημόσια Παιδεία και Υγεία. Θα μιλήσει για ενίσχυση της οικογένειας. Των ανέργων. Των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Θα μιλήσει σε όλους. Όπως μίλησε μέχρι και την αυλαία της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές. Και πέτυχε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ