Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαϊ-2019 13:13

  Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

  Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου  

  Χαρακτηρίζοντας ως εθνικό καθήκον τη διεθνή πλέον αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε, από το βήμα της Βουλής, για συγκεκριμένες ενέργειες.

  "Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα αναλάβει, αμέσως μετά την εκλογή της, καλά προετοιμασμένες πρωτοβουλίες προώθησης αυτού του εθνικού καθήκοντος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ανάλογη δράση θα αναλάβουν οι βουλευτές, εκπρόσωποι μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο θεσμό προάσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Και σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι η Νέα Δημοκρατία έθεσε το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και στον ΟΗΕ", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, σημείωσε πως είναι προσωπική και παραταξιακή υποχρέωση να συνεχιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες και όταν η "γαλάζια" παράταξη αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. "Αυτή η οφειλή, αυτό το εθνικό καθήκον, δε θα ανασταλεί. Όσο κι αν κάποιοι, ακόμα και χθες, επιμένουν σε μία ανιστόρητη άρνηση των τραγικών γεγονότων που κηλίδωσαν την ιστορία εκείνης της εποχής", ανέφερε και έστρεψε το βλέμμα του στη γείτονα.

  "Η αναγνώριση θα ήταν μία γενναία, απελευθερωτική και για τους ίδιους πράξη. Λυπάμαι που μένουν ακόμα εγκλωβισμένοι σε μία στρεβλή και παραμορφωτική ανάγνωση της ιστορίας", επεσήμανε.

  Ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε και τη δολοφονική, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση που δέχθηκε χθες ένας νέος άνθρωπος σε εκδήλωση μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ