Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Μαϊ-2019 15:07

  Αιχμές Τζανακόπουλου για το "καμπανάκι" του "ευρωπαίου αξιωματούχου" περί παροχών

  Αιχμές Τζανακόπουλου για το "καμπανάκι" του "ευρωπαίου αξιωματούχου" περί παροχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος ή τεχνικό επιχείρημα για αντιπαράθεση με τους εταίρους σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση και το σχέδιό της περί του ειδικού λογαριασμού, δηλώνει ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για την πολιτική σκοπιμότητα της διαρροής του ευρωπαίου αξιωματούχου ο οποίος μίλησε για ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εγκρίνουν ευρωπαικά κοινοβούλια την πρόωρη μερική αποπληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα. 

  Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra, ο κ. Τζανακόπουλος, είπε ότι η διαδικασία αποπληρωμής του ΔΝΤ συνεχίζεται κανονικά με ορίζοντα τον Ιούλιο.

  "Πιστεύω ότι αυτή είναι μια διαδικασία η οποία προχωρά. Έχει αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες πρέπει να διευθετηθούν και το χρονοδιάγραμμα, αν δεν κάνω λάθος, προβλέπει ότι η αποπληρωμή του ΔΝΤ κατά 3,7 δις ευρώ, δηλαδή,  ενός αρκετά μεγάλου τμήματος, περίπου του 30% του δανείου του ΔΝΤ, θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

  Στο ίδιο πλαίσιο, υπεραμύνθηκε των μέτρων και του πολιτικού σχεδίου της Κυβέρνησης, σημειώνοντας  ότι "Εφόσον η αποπληρωμή των τόκων είναι εγγυημένη δεν υπάρχει ζήτημα το οποίο θα μπορούσε να τεθεί, να δημιουργήσει αντιπαράθεση, παρά μόνο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός που θα έμπαινε στην αντιπαράθεση θα είχε πολιτικό λόγο να το κάνει. Δηλαδή, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τεχνικό επιχείρημα ή τεχνικός λόγος για τον οποίον όλη αυτή η στρατηγική που ξεδιπλώσαμε θα μπορούσε να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις με τους εταίρους μας και την πολιτική ηγεσία της Ε.Ε".

   

  Μιλώντας για την αριθμητική των μέτρων, ανέφερε: "Η πραγματικότητα των αριθμών λέει το εξής:  ότι αυτή την στιγμή τα μέτρα αυτά, σε καμία περίπτωση για το 2019, δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος. Σε ό,τι αφορά δε το 2020, αυτό το οποίο κάνουμε είναι το εξής:  Αφ’ ης στιγμής δημιουργήθηκαν υπερπλεονάσματα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού, αυτό το οποίο εμείς οφείλουμε να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να αξιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα ρευστά διαθέσιμα για να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για την ελληνική οικονομία. Έτσι, ώστε να μπορέσει και η ανάπτυξη να τονωθεί αλλά και η κοινωνία να στηριχθεί.  Αυτό είναι το δεύτερο. Και το τρίτο πάλι έρχεται στη μέση η πολιτική. Η χώρα δεν βρίσκεται πλέον σε μνημονιακή συνθήκη. Σε μνημονιακή επιτροπεία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα, εφόσον τηρούμε τους συγκεκριμένους στόχους που έχουν συμφωνηθεί, έχουμε τη δυνατότητα λοιπόν, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις δικές μας  πολιτικές, με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Και αυτό ακριβώς κάνουμε". 

   

   

  Ν. Ζορμπά

   

   

   

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ