Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Μαϊ-2019 13:36

  Χρ. Μαντάς: "Άλλαξε κάτι στις συντάξεις χηρείας, υπήρξε κάποια περικοπή; Όχι!"

  Χρ. Μαντάς: "Άλλαξε κάτι στις συντάξεις χηρείας, υπήρξε κάποια περικοπή; Όχι!"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  "Εμείς έχουμε σχέδιο" υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Χρ. Μαντάς στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου των 120 δόσεων και των τροπολογιών για την παροχή κλιμακωτού επιδόματος σε συνταξιούχους λίγο πριν πάνε στην κάλπη για τις ευρωεκλογές. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι νέες συντάξεις σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ θα είναι πολύ λίγο μικρότερες από τις παλαιές.

  Και συνέχισε λέγοντας: "Άλλαξε κάτι στις συντάξεις τη χηρείας, υπήρξε κάποια περικοπή; Όχι! Γιατί ότι προβλεπόταν ως μέτρο που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, θα άρχιζε να εφαρμόζεται από εδώ και στο εξής.  Γιατί στο πάρα πέντε, εμείς έχουμε σχέδιο και το έχουμε στοχεύσει. Και κάνουμε πολύ δουλειά για το πετύχουμε  στο τέλος της ημέρας".

  Όπως είπε ο κ. Μαντάς, για τις οφειλές σε ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι σωστό και ακριβές πως δημιουργήθηκαν την 4ετία Συριζα. "Λένε και μας λέτε συστηματικά ότι πληρώνουμε αυτά που δημιούργησε η κυβέρνηση αυτή την 4ετία. Σε σχέση με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θέλω να πως ότι 96% των οφειλών αυτών είναι πριν το 2015. Προσθέσαμε κάτι, κάποιες οφειλές, αλλά το βασικό είναι πριν το 2015. Δεν λες όλη την πραγματικότητα αν προσπαθείς να πεις πως όλη η καταστροφή έγινε με τον Συριζα".

  Απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο Γιάννης Βρούτσης της ΝΔ ότι οι νέες συντάξεις θα κοπούν κατά 35%, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα είπε: "είπαμε να λέμε υπερβολές αλλά κι αυτά έχουν ένα όριο.  Θα υπάρχουν περικοπές για νέες συντάξεις, αλλά αυτό θα είναι στις πιο υψηλές. Για ΙΚΑ και ΟΑΕΕ τα νούμερα είναι κατά μέσο όρο ίδια, παραδείγματος χάρις στο ΙΚΑ ήταν 728,21 η παλιά, 722,23 με το νέο σύστημα υπολογισμού. Δηλαδή είναι  μικρή διαφορά. Στις συντάξεις αναπηρίας κατά μέσο όροι ήταν 581 και θα είναι 527. Δεν κάναμε τρομερές αυξήσεις αλλά δεν προσθέσαμε νέες μειώσεις".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ