Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Μαϊ-2019 13:37

  Τροπολογίες στο πάρα πέντε- Ούτε η υπουργός δεν τις γνωρίζει

  Τροπολογίες στο πάρα πέντε- Ούτε η υπουργός δεν τις γνωρίζει
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με βουλευτική τροπολογία τριών βουλευτών Συριζα διευθετούνται σημαντικά ζητήματα διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας. Λίγο πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, εκτός από την βουλευτική τροπολογία για τις αλλαγές στον ακατάσχετο λογαριασμό, κατατέθηκε και νέα τροπολογία που καθορίζει ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

  Την τροπολογία έκανε δεκτή η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου. Μάλιστα ακόμα και η υπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή της -προφανώς δεν ήταν ενήμερη για την τροπολογία- λέγοντας "αν έχω καταλάβει καλά αφορά τους πτυχιούχους Νομικής" και κάλεσε έναν από τους βουλευτές του Συριζα να την …εξηγήσει.

  Για την "βροχή" νομοθέτησης τελευταία στιγμή υπήρξαν διαμαρτυρίες στην ολομέλεια από την αντιπολίτευση ενώ νωρίτερα ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως όλα τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα είναι προϊόν προσεχτικού σχεδιασμού από τον περασμένο Αύγουστο.

  Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται πως "δεδομένου του γεγονότος ότι στη δημόσια διοίκηση υπηρετεί σημαντικός αριθμός υπαλλήλων με πτυχίο Νομικής, η κατοχή του οποίου πιστοποιεί την επιστημονική εξειδίκευση σε γνωστικό πεδίο απολύτως συναφές με τα καθήκοντα του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής, δεν συντρέχει ικανός λόγος διατήρησης της προϋπόθεσης κατοχής βαθμού τουλάχιστον Β’, προκειμένου οι υπάλληλοι αυτοί να είναι επιλέξιμοι για την άσκηση των σχετικών καθηκόντων και, για το λόγο αυτό, με την τελευταία παράγραφο της προτεινόμενης ρύθμισης εξαλείφεται η προϋπόθεση αυτή".

  Την τροπολογία έκανε δεκτή η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου. 

  Μαρία Νταλιάνη


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων