Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Μαϊ-2019 08:08

  Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου

  Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:48

  του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Ιδιαίτερα αιχμηρός κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,  στέκεται για δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά στην επιχείρηση διαστρέβλωσης των λεγομένων του για τα εργασιακά.

  Ο αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Σκάι", έκανε λόγο για "μονταζιέρα του Μαξίμου" που διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως πρόκειται για μία μεγάλη γκάφα του κυβερνητικού στρατοπέδου Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τη συγκεκριμένη επιχείρηση και την είχε αποθέωσει.

  "Πόσο χαμηλά θα πέσουν ώστε ο ίδιος να μην λέει ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στα λόγια των άλλων; Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου για να διαστρεβλώνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο τα όσα είπα", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εστιάζοντας το βλέμμα του στην κρίσιμη εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου, χαρακτήρισε οπισθοχώρηση του πρωθυπουργού την έννοια  δημοσκόπηση  που ο ίδιος χρησιμοποίησε,  παρά το γεγονός ότι από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως θα πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

  "Θέλω μια καθαρή νίκη το βράδυ της 26ης Μαΐου, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε όλη την κοινωνία ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα ήθελα να τον στείλω με τη βοήθεια του ελληνικού λαού σε μια μόνιμη ξεκούραση", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο "Σκάι", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε για ολόκληρο το φάσμα του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού, αλλά και για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ανέδειξε, δε, εκ νέου ως σημείο-αιχμή για το "αύριο" της χώρας την προσέλκυση επενδύσεων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για την Ελλάδα.

  "Σαν να σταματάει ο χρόνος το βράδυ των εκλογών ή σαν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να εξαντλείται μόνο στα επιδόματα. Αυτό που απαιτείται είναι μία κυβέρνηση ισχυρή που με στοχοπροσήλωση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Ένα διαφορετικό ρυθμιστικό περιβάλλον που θα υλοποιεί τις επενδύσεις και δεν θα καθιστά την Ελλάδα ένα προορισμό που ο επενδυτής θα ταλαιπωρείται για να κάνει μία επένδυση. Αυτά μία κυβέρνηση ή τα καταλαβαίνει γιατί ξέρει πως δουλεύει μία οικονομία ή δεν τα καταλαβαίνει. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν θα προωθήσει τις επενδύσεις", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Όσον αφορά στην "Παπαστράτος" και στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν απόλυτα ξεκάθαρος. "Όλοι έχουν αντιληφθεί τι είπα και πως η μονταζιέρα διαστρέβλωσε τι είπα και τη γκάφα της κυβέρνησης. Γιατί, την εταιρεία την επισκέφθηκε ο κ. Τσίπρας. Πόσο χαμηλά θα πέσει ο πρωθυπουργός, ώστε να βάζει ψέματα στο στόμα του άλλου. Το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου έχει να κάνει και με το εάν όσα λέμε στηρίζονται στην πραγματικότητα και να μη διαστρεβλώνεις όσα λέει ο αντίπαλος. Θέλουμε καλές εργασιακές σχέσεις, να επιμερίζονται τα κέρδη ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους και να δώσουμε κίνητρα, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι συμμέτοχοι στην οικονομική επιτυχία. Το κράτος μπορεί να δώσει φορολογικά κίνητρα στη διανομή των κερδών στους εργαζόμενους", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  "Με οργίζει η υποκρισία του κ. Τσίπρα. Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου", επεσήμανε και κληθείς να σχολιάσει τις διακοπές του πρωθυπουργού έκανε λόγο για "αφόρητη υποκρισία" ενός ανθρώπου που έκανε καριέρα, κατηγορώντας την ελίτ.

  "Είναι βαθιά υποκριτικό και καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Τσίπρα γιατί του ακυρώνει όλη τη ρητορική περί λαού και ελίτ. Είναι δημόσια πληροφορία οι διακοπές του πρωθυπουργού. Δεν το γνωρίζαμε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να το κρύψει. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που επέλεξε να κάνει διακοπές κρυφά σε σκάφος 25 ημέρες μετά το Μάτι. Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι παροχές σε είδος δεν μπορούν να ξεπερνάνε τα 200 ευρώ. Αυτές οι διακοπές κοστολογούνται χιλιάδες ευρώ… Εμείς κάναμε κριτική στον κ. Τσίπρα για το κότερο από τη στιγμή που μάθαμε ότι πράγματι ήταν στο κότερο. Μίλησα μία ώρα στη Βουλή αφιέρωσα δύο λεπτά στο κότερο. Αλλά τι θέλετε να μην το σχολιάσουμε; Η πολιτική αφορά τον χαρακτήρα και το ήθος όσων πολιτεύονται. Η δημόσια συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό που οι πολίτες μπορούν να μας κρίνουν. Όταν ο πρωθυπουργός κάνει τα αντίθετα από αυτά που λέει δείχνει τον χαρακτήρα του. Όταν πιέζεται στη Βουλή βγάζει τον πραγματικό εαυτό του. Πιέστηκε στη Βουλή και του βγήκε ο πραγματικός εαυτός του, που ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

  Ο Τσίπρας μοιράζει επιδόματα, την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε το κυβερνητικό οικοσύστημα και για το χρόνο που επέλεξε να μοιράσει επιδόματα στους πολίτες. Δηλαδή, στο…παρά πέντε των κρίσιμων ευρωεκλογών. "Εάν αυτό που ψηφίζουμε ήταν η 13η σύνταξη τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατομμύρια. Άρα, δε μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη. Παράλληλα, αντί να το δώσει το Δεκέμβριο έρχεται και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Εάν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους, ας το κρίνουν οι πολίτες", ανέφερε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων.

  "Ο κ. Τσίπρας έρχεται και μοιράζει επιδόματα στους συνταξιούχους την ώρα που εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  "Θα εκπλαγούν δυσάρεστα όσοι περιμένουν μία θέση, επειδή απλά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην παράταξη. Δε μπορούμε να διορίζουμε διοικητές νοσοκομείων αποτυχημένους βουλευτές…Έχω ψηφίσει νόμο για τη μη κομματική επιλογή γενικών διευθυντών. Και πράγματι πιστεύω ότι ο γενικός διευθυντής θα πρέπει να επιλέγεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. Το είχα νομοθετήσει. Ουδέποτε εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. "Δε θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ της Κουμουνδούρου και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκη κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια", σημείωσε και ανέδειξε το ζήτημα της ασφάλειας ως κομβικό για την κυβέρνησή του.

  "Η αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει την δουλειά της αλλά και να στηριχθεί. Θα προσλάβουμε νέους αστυνομικούς που θα τους διαθέσουμε όλους στην ομάδα ΔΙΑΣ και την ομάδα Δέλτα", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έθεσε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα το θέμα των Εξαρχείων. "Δεν αρκεί μόνο να καθαρίσουν τα Εξάρχεια. Θα είναι μεγάλης κλίμακας αστική παρέμβαση γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο", τόνισε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων