Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Μαϊ-2019 19:38

  Επιχείρηση συσπείρωσης από Τσίπρα μέσω διαφήμισης των προεκλογικών παροχών

  Επιχείρηση συσπείρωσης από Τσίπρα μέσω διαφήμισης των προεκλογικών παροχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.11

  της Νίκης Ζορμπά

  Ο Αλέξης Τσίπρας αφού απέφυγε την "παγίδα" να χρειαστεί σύσσωμη η Κυβέρνηση να υπερασπιστεί τον Παύλο Πολάκη, κλείνοντας και τη στρόφιγγα σε τυχόν διαρροές, αφού μετέτρεψε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης, επιχείρησε να σηκώσει την αυλαία της τριήμερης συζήτησης διαφημίζοντας τα χθεσινά μέτρα που εξήγγειλε στο Ζάππειο.

  Αφού ακολούθησε το δόγμα "παραλάβαμε καμμένη γη" (επιτιθέμενος και στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή), διατράνωσε ξανά ότι η κυβέρνησή του έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο και εφεξής θα εφαρμόσει το σχέδιο που παρουσίασε χθες, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει το σχέδιο της Ν.Δ. 

  Αξιοποιώντας την αντίδραση Βέμπερ απέναντι στο προεκλογικό πακέτο παροχών, κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ ή να καταψηφίσει τα θετικά μέτρα ή να άρει τη στήριξή του προς τον Μ. Βέμπερ. 

  Παράλληλα, εξαπέλυσε... προγραμματική επίθεση στην Ν.Δ. εγκαλώντας την ότι το σχέδιό της για την χώρα ταυτίζεται με τις πολιτικές του ΔΝΤ, ενώ αναφερόμενος  στον πρόεδρό της είπε: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το σχέδιό της καθώς και ψήφο καταδίκης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στις πολιτικές Βέμπερ.

  Αναλυτικά ο Α. Τσίπρας είπε: 

  "Ζητώ εκ νέου την εμπιστοσύνη της βουλής για σχέδιο ανάταξης της οικονομίας και κοινωνίας. Αλά και στις 26 Μαΐου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για την ενίσχυση των πολλών που αφορά το σήμερα, το αύριο και τα επόμενα χρόνια. 

  Επιτάχυνση και επιστροφή πολλών στην ευημερία. Δεν ήρθα με στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη. Δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ στα ασήμαντα ούτε να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και τη μαύρη προπαγάνδα. Ήρθα να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που έριξε την χώρα στα βράχια το 2010. Το ίδιο σχέδιο που είχε αποτέλεσμα την κοινωνική διάλυση, την ταπείνωση ενός λαού.

  Αυτό το πρόγραμμα θέλει να εφαρμόσει πάλι η Ν.Δ σε περίπτωση που τον εμπιστευτεί ο λαός. Πρόκειται για σχέδιο προαναγγελθείσης καταστροφής.

  Δίλημμα εκλογικό - επίθεση και σε Καραμανλή

  Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν με το πολιτικό μας σχέδιο θα διασφαλίσουμε την ομαλή πορεία της χώρας στην κανονικότητα και την ευημερία για τους πολλούς. Θα συνεχισουμε την θετική πορεία προς τα μπροστά η θα οδηγήσουμε ξανά τη χώρα σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές; Θα συνεχίσουμε την πορεία σε δρόμο δίκαιης ανάπτυξης ή θα γυρίσουμε πίσω; 

  Ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης σε σχέδιο στήριξης για τους πολλούς όταν 8 Μαίου 2010, ψηφιζόταν η πρώτη δανειακή σύμβαση με τους πιστωτές μας. Πριν από εννέα χρόνια μπήκαμε σε αυτή την τραγωδία. Μπήκαμε γιατί η παράταξής σας άφησε την χώρα απροστάτευτη. Δεν ήμασταν εμείς αλλά εσείς που αφήσατε έλλειμμα 15%.  Εσείς εφαρμόσατε από το 2010-2014 την πιο βάναυση πολιτική λιτότητας. 

  Απολογισμός Κυβέρνησης

  Παραλάβαμε χώρα κοινωνία και οικονομία λεηλατημένη. Εμείς σηκώσαμε ανάστημα στην Ε.Ε. Αναγκαστήκαμε τον Ιούλιο του 2015 να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να κάνουμε μετά πολλά βήμματα μπροστα. Και ζητήσαμε ξανά τη έγκριση του ελληνικού λαού. Εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά.

  Εμείς επιστρέψαμε την υπεραπόδοση της οικονομίας στους συμπολίτες μας για τρία ολόκληρα χρόνια. Αγωνιστήκαμε να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και πετύχαμε να υπερβαίνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και να θωρακίσουμε την οικονομία μας. 

  Τα πετύχαμε με σχέδιο, σοβαρότητα και κόπο. Πετύχαμε να βγάλουμε την χώρα από τη μνημονιακή περιπέτεια που ξεκίνησε πριν από ακριβως εννέα χρόνια. 

  Η αποκατάσταση αδικιών είναι για εμάς σημαντική προτεραιότητα. 

  Μέτρα

  Όσα ανακοινώσαμε χθες σε ένα σχέδιο που ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας και δίνει ανάσα στους πολλούς, θα νομοθετηθούν και θα υλοποιηθούν κανονικά όπως και τα προηγούμενα. 

  Εμείς εξαγγείλαμε αυτό που ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε λαϊκισμό και ανέφικτο: Την 13η σύνταξη. 

  Εμείς δεν ερχόμαστε με τρύπιες υποσχέσεις. 

  Ν.Δ- Μητσοτάκη

  Θα έρθετε και θα ψηφίζετε την άλλη βδομάδα ένα προς ένα τα μέτρα και θα λέτε "ναι σε όλα". 

  Τελικά αυτά που φέραμε είναι τα δικά σας μέτρα ή είναι παροχές, κόλπα και δώρα; Δεν είναι τίποτα από αυτά. Είναι κοινωνική δικαιοσύνη. Ο έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες όσων υπέφεραν. 

  ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει στο σχέδιο το δικό μας για τους πολλούς απέναντι σε ποιο σχέδιο; ποιο είναι το δικό σας σχέδιο;  

  Η δική σας προγραμματική πρόταση είναι τα κουτσομπολιά, η δολοφονία χαρακτήρων; αυτό είναι το δικό σας σχέδιο; Δεν πάτε στις εκλογές με την πολακειαδα και τον κιτρινισμό γιατί δεν έχετε σχέδιο. Έχετε σχέδιο αλλά θέλετε να το κρύψετε από τον ελληνικό λαό, είναι το σχέδιο του ΔΝΤ. 

  Γιατί κρύβεστε και δεν θέλετε τηλεοπτική αναμέτρηση; θέλετε να βάλουμε συντονιστή τον Πορτοσάλτε; ας το κάνουμε.

  Εσείς δεν πήγατε στο ΚΕΦΙΜ και επικροτήσατε τις θέσεις του; Διεύρυνση φορολογικής βάσης όπως λέει το ΔΝΤ υποστηρίζει. κι εσείς πήγατε στην ΔΕΘ και εξαγγείλατε μείωση αφορολόγητου. Στο πρόγραμμά σας είναι η κατάργηση κι έρχεστε εδώ και κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. 

  Θέλετε να κρύψετε ότι το σχέδιό σας είναι πρόγραμμα του Βαυαρού φίλου σας και ανθέλληνα, Βέμπερ. Να τον χαίρεστε. 

  Τι θα κάνετε τις επόμενες ημέρες; θα ψηφίσετε τον λαϊκισμό της 13ης σύνταξης; γιατί αν το ψηφίσετε να πείτε στον Βέμπερ να κάνει κουμάντο στην δική του χώρα. 

  Ο κ. Βεμπερ κατήγγειλε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες. Κάθε ψήφος υποστήριξης της Ν.Δ είναι ψήφος στον ανθέλληνα Βέμπερ.".

  Προσωπικές επιθέσεις 

  Τα αίματα άναψαν στη Βουλή με τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, δεν φείσθηκε πυρών. 

  Χαρακτήρισε τυμβωρυχία την επικαιροποίηση των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι, επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη για τη Siemens, τον Χριστοφοράκο αλλά και τον Νίκο Γεωργιάδη.

  "Θα σας πάω μέχρι τέλους" είπε, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε επικαλούμενος τον Μ. Αναγνωστάκη: "Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήτανε".

  Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως ουδόλως ορρώδησε προ των μομφών Μητσοτάκη για τις διακοπές με την θαλαμηγό, λέγοντας ότι θα έδινε ο ίδιος άλλες καθώς έβγαλε και "σέλφι με το προσωπικό". 

  Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ. Μητσοτάκη εκστόμισε σαν μομφή "είστε ζάμπλουτος", ενώ μιλώντας του σε πρώτο ενικό πρόσωπο, είπε "είσαι πολύ λίγος για να μιλάς σε μένα για ελίτ".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων