Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Μαϊ-2019 14:06

  Ν. Βούτσης: Υποβάλαμε ερώτημα για επανασύσταση της ΚΟ του Ποταμιού

  Ν. Βούτσης: Υποβάλαμε ερώτημα για επανασύσταση της ΚΟ του Ποταμιού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Μαρίας Νταλιάνη

  Ερώτημα στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής να αποφασίσει εάν μπορεί να επανασυσταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού υπέβαλλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Το ερώτημα υποβλήθηκε, καθότι σήμερα το απόγευμα μεταξύ των τριών βουλευτών που ορκίζονται στην θέση των 3 βουλευτών της ΝΔ που παραιτήθηκαν για να κατέβουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, είναι και ο Νίκος Νυφούδης, ο οποίος κατέβηκε στις περασμένες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού. 

  Εν τω μεταξύ, υπήρξε και επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον κ. Βούτση, την περασμένη βδομάδα στην οποία ζητήθηκε η επανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

  Η είσοδος του κ. Νυφούδη στην Βουλή στην θέση της Κατερίνας Μάρκου, και της Αντιγόνης Λυμπεράκη η οποία πήρε την θέση του Γιώργου Αμυρά, ανεβάζει ξανά τον αριθμό των βουλευτών από τρεις σε πέντε. 

  Υπενθυμίζεται πάντως πως μετά τη διάλυση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ποταμιού και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών η άποψη που διατυπώθηκε από τον ΠτΒ κ. Βούτση ήταν πως εάν διαλυθεί μια ΚΟ, τότε για να επανασυσταθεί χρειάζονται δέκα κι όχι πέντε βουλευτές. 

  Το απόγευμα εκτός από τον κ. Νυφούδη θα ορκιστούν η Ζωή Ράπτη, ενώ επιστρέφει ξανά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος της ΝΔ. 
   

  Ακολουθεί η επιστολή Στ. Θεοδωράκη για επανασύσταση της ΚΟ:

  Αθήνα, 2 Μαΐου 2019

  ΘΕΜΑ: Επανασυγκρότηση της Κ.Ο του Ποταμιού

  Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

  Όπως γνωρίζετε, στις 11 Απριλίου ανέλαβε τα βουλευτικά της καθήκοντα η Αντιγόνη Λυμπεράκη και τη Δευτέρα 6 Μαΐου αναλαμβάνει ο Νίκος Νυφούδης. Η κυρία Λυμπεράκη εκλέχθηκε βουλευτής της Β' περιφέρειας Αθηνών και ο κ.Νυφούδης της Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης, και οι δύο με τους συνδυασμούς του Ποταμιού.  

  Επίσης, σας είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς βουλευτής Αττικής και ο Σπύρος Λυκούδης βουλευτής Α’ Αθηνών εκλέχθηκαν ομοίως βουλευτές με τους συνδυασμούς του Κινήματός μας.

  Από τις διατάξεις των άρθρων 15 παρ. 1, 2 και 16 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής προκύπτει ότι πέντε βουλευτές, οι οποίοι εκλέχθηκαν με κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές από τις οποίες προήλθε η Βουλή, με συνδυασμούς στα δύο τρίτα (2/3) τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας, συγκροτούν αυτοδικαίως Κοινοβουλευτική Ομάδα, εκτός αν δηλώσουν ενυπόγραφα διαφορετική προτίμηση.

  Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλώ να ζητήσετε την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί η αυτοδίκαιη επανασυγκρότηση της Κ.Ο του κόμματός μας.
   

  Μετά τιμής,

  Σταύρος Θεοδωράκης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων