Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Απρ-2019 11:11

  Μ. Βορίδης: Εξισωτισμό, κρατισμό, εθνομηδενισμό φέρνει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

  Μ. Βορίδης: Εξισωτισμό, κρατισμό, εθνομηδενισμό φέρνει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απολύτως στοχευμένες ώστε να "υπηρετούν" τις ιδεολογικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον εξισωτισμό, τον εθνομηδενισμό και τον κρατισμό, χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου στην Παιδεία. Το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ το μεσημέρι θα γίνει ονομαστική επί της αρχής που ζήτησε η ΝΔ.

  "Με το νομοσχέδιο αυτό συμπληρώνεται μια στρατηγική που έχει αυτή η κυβέρνηση στην παιδεία" απάντησε η υφυπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

  Όπως είπε ο κ. Βορίδης, ο εξισωτισμός "που είναι βασική αντίληψή σας φαίνεται από την επίθεση στα ιδιωτικά σχολεία. Στην πραγματικότητα επιτίθεται στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Κράτος και εξισωστισμός. Δηλαδή μόνο το κράτος έχει το δικαίωμα να επιλέγει την παιδεία. Εξισωτισμός γιατί τους αφαιρεί το δικαίωμα να επιλέγουν".

  Ο κ. Βορίδης επικέντρωσε στην επίθεση του στα θρησκευτικά και την γλώσσα.  "Όλα αυτά έχουν αποπειραθεί και άλλες φορές να τα επιβάλλουν αλλά είτε τους σταμάτησε το ΣτΕ, είτε υπήρξαν άλλες  αντιδράσεις".

  Ειδικά για τις αλλαγές στα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως "γίνεται  επίθεση στον τρόπο που κανείς μαθαίνει την γλώσσα. Η επίθεση στα αρχαία ελληνικά και λατινικά, είναι επίθεση στον τρόπο που κανείς μαθαίνει την γλώσσα που αποτελεί βασικό εργαλείο. Η γλώσσα είναι πειθαρχία. Ο Τσίπρας κάνει γραμματικά σφάλματα και το αποδίδουν στο ότι δεν είναι καλλιεργημένος. Λάθος. Αρνείται τη βάση της δομής της γλώσσας γιατί αρνείται την ιστορικότητα αυτού του εργαλείου".

  Ο κ. Βορίδης έκλεισε λέγοντας πως "δεν θα λείψουν από το νομοσχέδιο Γαβρόγλου αυτά που κάνουν ελκυστικό το ιδεολογικό πλαίσιο. Έτσι λοιπόν τώρα πλέον φτιάχνετε νέα πανεπιστημιακά τμήματα με τροπολογίες βουλευτών,. Θα έρχεται ο κ. Γκιόλας και θα λέει "ας φτιάξουμε ένα τμήμα στο Πελοποννήσου" , και θα έρχεστε εσείς να νομοθετήσετε επειδή σας το ζητάνε οι εκλογείς του κ. Γκιόλα;"

  Στον Μάκη Βορίδη απάντησε η υφυπουργός Εξωτερικών και καθηγήτρια πανεπιστημίου Σία Αναγνωστοπούλου λέγοντας πως "ισότητα ίσον πηγή ελευθερίας, δεν είναι εξισωτισμός, όσο για εθνομηδενισμό δεν θα σχολιάσω γιατί τον θεωρώ απαράδεκτο ως όρο".

  Ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου χαρακτήρισε "σπέκουλα" την ομοβροντία της αντιπολίτευσης για την ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων μέσω βουλευτικών τροπολογιών. Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, υπήρξε συνεννόηση με τις Συγκλήτους των πανεπιστημίων για την ίδρυση των νέων τμημάτων.

  Μαρία Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ