Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Απρ-2019 19:53

  Όλα αγγελικά πλασμένα για Ξεπαπαδέα, Πετσίτη, σύμφωνα με τον Παπαγγελόπουλο

  Όλα αγγελικά πλασμένα για Ξεπαπαδέα, Πετσίτη, σύμφωνα με τον Παπαγγελόπουλο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:50

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  Η κ. Ξεπαπαδέα ενήργησε και νόμιμα και ηθικά υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος καλύπτοντας πλήρως τόσο την Γενική Γραμματέα Διαφθοράς όσο και τον Μανώλη Πετσίτη, πρώην συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά.

  "Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν", τόνισε ο υπουργός, κατά την διάρκεια συζήτησης δύο επίκαιρων ερωτήσεων για το θέμα από τους βουλευτές Χάρη Θεοχάρη και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου στη Βουλή, ενώ παρούσα στην συζήτηση ήταν και η ίδια η κ. Ξεπαπαδέα η οποία κάθονταν ακριβώς πίσω από τον  κ. Παπαγγελόπουλο στα υπουργικά έδρανα και τον τροφοδοτούσε με διάφορα χαρτιά κατά την διάρκεια της απάντησής.

  "Περιστασιακή η σχέση της κ. Ξεπαπαδέα με τον κ. Αρτεμίου" τόνισε ο υπουργός. "Η κ. Ξεπαπαδέα ενήργησε απολύτως σύννομα", είπε  ο Δ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος πολλές φορές ανέτρεχε στα χαρτιά που είχε μπροστά του για να απαντήσει.  

  "Για να δούμε αν οι ενέργειές της ήταν και ηθικές εκτός από νόμιμες; Ανέλαβε λοιπόν μια εταιρία, με ιατρικά μηχανήματα με πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών η οποία δεν είναι οφσόρ όπως γράφεται, αλλά ΕΠΕ.  Νόμιμος εκπρόσωπός της είναι ο ιδιοκτήτης της και όχι ο κ. Αρτεμίου. Η εταιρία δεν ανήκει ούτε στον Αρτεμίου, ούτε στον Λαυρεντιάδη. Απλώς είναι δικηγόρος της. Και ο κ. Λαυρεντιάδης συνδέεται με την Alapis που ήταν μητρική μιας άλλης εταιρίας που εδρεύει στον Εύοσμο". Στη συνέχεια ο υπουργός, αφού ανέφερε πολλές λεπτομέρειες για την σχέση των εταιριών μεταξύ τους υποστήριξε πως πρόκειται για μια "κλασική περίπτωση κατάσχεσης εις χείρας τρίτου. Η εταιρία δεν στράφηκε κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά κατά ανώνυμης εταιρίας φαρμακαγοράς. Και στράφηκε κατά συμφερόντων Λαυρεντιάδη".

  Με περίτεχνες εκφράσεις για την.. Μεσσαλίνα και τον… Ρασπούτιν ο κ. Παπαγγελόπουλος άπλωσε πέπλο προστασίας επάνω από την Γενική Γραμματέα Διαφθοράς μιλώντας για το δικαίωμα του δικηγόρου να υπερασπίζεται τον πελάτη του και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχει κανένα ασυμβίβαστο να είναι δικηγόρος της HighMed Solution. Μάλιστα στις νομικές διατυπώσεις ο υπουργός δεν δίστασε να πει πως "ξέρει καλή μπάλα καθώς έπαιζε στα νιάτα του και ξέρει το αράουτ".

  Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως  η σχέση της ΓΓ Διαφθοράς με τον Αρτ. Αρτεμίου δικηγόρο με ειδίκευση στις οφ σορ, είναι μια ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς που αφήνει έκθετη και την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος μίλησε για "καραμπινάτη σύγκρουση συμφερόντων" και αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονικό από τον Ιούνιο 2015 που διορίστηκε στο γραφείο του κ. Παπαγγελόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2016, που έκανε ελέγχους ποιες υποθέσεις θα παραγραφούν και ποιες θα περάσουν στην ΑΑΔΕ έως το Μάιο του 2018 που έγινε ΓΓ Διαφθοράς, αλλά και στην Επιτροπή που θα φτιάξει το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

  "Ο κ. Αρτεμίου δεν είναι τυχαίο πρόσωπο" τόνισε ο κ. Θεοχάρης. "Έχουμε τα ταξίδια στην Βενεζουέλα, τις πληρωμές στον κ. Πετσίτη, τις μυστηριώδεις τριγωνικές σχέσεις με επιχειρηματία". Και χαρακτήρισε "σκοτεινό πρόσωπο" τον "υπόδικο επιχειρηματία", ενώ σημείωσε πως ο υπουργός τον κατονόμασε.

  Ενώ ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεοδώρου ο οποίος επίσης έκανε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό για το ίδιο θέμα, τόνισε πως κανονικά εκ της θέσεώς της η κ. Ξεπαπαδέα θα έπρεπε να ερευνά την σχέση "Αρτεμίου-Λαυρεντιάδη-Πετσίτη-Παππά. Κι όλα αυτά συμβαίνουν στην αυλή του Μαξίμου".

  Απαντώντας στον κ. Παπαθεοδώρου ο υπουργός τον ρώτησε: "ποιο είναι το ποινικό αδίκημα στο οποίο αναφέρεστε; Δεοντολογικά να το συζητήσουμε. Αλλιώς λέτε πράγματα μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Είπατε μερικά ονόματα. Εκτός από το νόμιμο και το ηθικό, υπάρχει και το δίκαιο και το άδικο. Ανέδειξε το Πρώτο Θέμα καλόπιστα το ζήτημα και πέσανε όλοι πάνω στον Αρτεμίου. Να ψάξουμε να βρούμε ποιοί άλλοι πάνε στην Βενεζουέλα το 2013 όπως ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά. Βάζουμε και λίγο Λαυρεντιάδη και λίγο ELFE και λίγο ΔΕΠΑ και έδεσε το γλυκό του fake news. Η κ. Ξεπαπαδέα βρέθηκε την λάθος εποχής στην λάθος θέση".

  Για να πάρει την απάντηση από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ πως "όχι, η κ. Ξεπαπαδέα βρέθηκε την σωστή εποχή στην σωστή θέση. Ο κ. Αρτεμίου διάλεξε την κ. Ξεπαπαδέα για δικηγόρο αυτής της εταιρίας. Ας πούμε πως δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό. Όμως μαζεύονται πολλά πρόσωπα για την ίδια δουλειά".

  "Πλανώνται πολλά αναπόδεικτα και θέλω να ρωτήσω όσους κατακεραυνώνουν την περίπτωση Πετσίτη. Αλήθεια ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε; Ήμουν 35 χρόνια εισαγγελέας. Ψάχνω να βρω το αδίκημα" επέμεινε ο κ. Παπαγγελόπουλος. "Πέστε μου το αδίκημα που διέπραξε ο Πετσίτης. Φοβάμαι πως θα αποδειχτεί πέτσινο το αδίκημα. Έμπαινε λέει στο Μαξίμου. Εσχάτη προδοσία. Προέβλεψε το ποσοστό που νίκησε στις εκλογές; Πώς το ήξερε άραγε;"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων