Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Απρ-2019 16:53

  Τετ α τετ Μητσοτάκη με διανομείς - Αιτήματα και δεσμεύσεις

  Τετ α τετ Μητσοτάκη με διανομείς - Αιτήματα και δεσμεύσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Πλήρη ενημέρωση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των διανομέων είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  "Η συνάντηση γίνεται περισσότερο για να σας ακούσω και λιγότερο για να μιλήσω", ήταν η αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην αρχή του τετ α τετ, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ταβέρνα στο Μοσχάτο και περιλάμβανε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Από τα ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους μέχρι τις συνθήκες εργασίας και τις προσδοκίες που έχουν.

  "Βγαίνω έξω να δουλέψω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα", ανέφερε ένας από τους διανομείς στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ερώτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη συχνότητα των ατυχημάτων, ο διανομέας του είπε πως "τα ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα, ιδίως τις ημέρες που βρέχει. Και λόγω του καιρού και επειδή είναι περισσότερες οι παραγγελίες εκείνες τις ημέρες".

  Ακόμα ένας διανομέας έθεσε επί τάπητος την προσωπική του ιστορία με το ΙΚΑ και τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ώστε να μπορέσει να αποζημιωθεί από το ταμείο για το ατύχημα που είχε, χωρίς τελικά αυτό να καταστεί εφικτό. "Υπάρχουν και άλλα παιδιά που δουλεύουν χωρίς ένσημα και δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση", σχολίασε.

  Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους διανομείς έφτασε και στο θέμα του εξοπλισμού που χρειάζονται όσοι δουλεύουν στο delivery, προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Οι διανομείς τόνισαν πως "στο 95% των περιπτώσεων, ο εξοπλισμός, μαζί με το μηχανάκι, είναι δικός μας". Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη σημασία που αποδίδει στην παροχή των αναγκαίων μέσων (όπως το κράνος και το ειδικό μπουφάν) και ανέφερε ότι σε αυτό το θέμα χρειάζεται κρατική ρύθμιση, με στόχο οι διανομείς να κάνουν ασφαλώς τη δουλειά τους.

  Ένα ακόμα ζήτημα που αναλύθηκε εκτενώς ήταν αυτό των απολαβών τους σε συνδυασμό με το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας. Οι διανομείς σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ένα τελείως στρεβλό πλαίσιο με πολύ υψηλή φορολογία και εισφορές που εντείνει το πρόβλημα της μαύρης εργασίας. Ένας διανομέας θυμήθηκε μάλιστα ότι όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13% τότε "αμέσως αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι". Ενώ ένας άλλος επισήμανε πως "αν υπήρχε χαμηλότερη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, ο επιχειρηματίας δεν θα έχει πρόβλημα να δώσει περισσότερα".

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη βασική του δέσμευση για άμεση μείωση της φορολογίας και επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. "Θα μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές αλλά δεν θα υπάρχει το "άλλοθι” ότι "έχω τον εργαζόμενο ανασφάλιστο γιατί δεν βγαίνω”", τόνισε, ενώ ρώτησε τους νεότερους του τραπεζιού αν σκέφτονται το ενδεχόμενο να κάνουν οικογένεια. "Αυτό δεν προβλέπεται" ήταν η απάντηση που έλαβε, με τους διανομείς να εξηγούν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι οι συνθήκες σήμερα δεν είναι δυστυχώς κατάλληλες για κάτι τέτοιο.

  "Πρόεδρε πότε θα φύγει ο Τσίπρας;", ήταν η ερώτηση ενός διανομέα, όταν η συζήτηση έφτασε στην πολιτική επικαιρότητα. "Όταν γίνουν εκλογές, απλά δεν ξέρουμε ακόμη πότε ακριβώς θα γίνουν", του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ η συζήτηση έκλεισε με μία προσωπική αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. "Επιλέγω να είμαι στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω ώστε η ζωή των πολιτών να γίνει καλύτερη, ιδίως αυτών που είχαν λιγότερες ευκαιρίες", επεσήμανε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων