Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Απρ-2019 13:56

  Ερώτηση Χ. Θεοχάρη για παραίτηση προϊσταμένου στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

  Ερώτηση Χ. Θεοχάρη για παραίτηση προϊσταμένου στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης με αφορμή την υπόθεση παραίτησης του προϊσταμένου του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

  Ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει πως ο συγκεκριμένος προϊστάμενος του τμήματος ερευνών στην μονάδα χρηματοοικονομικών κυρώσεων, ο οποίος μάλιστα αρχές του 2019 είχε αξιολογηθεί ως άριστος, μετακινήθηκε ως απλός υπάλληλος και ζητάει εξηγήσεις για τον λόγο αυτής της αλλαγής.

  Παράλληλα σημειώνει ότι γεννάει ερωτηματικά το γεγονός πως το υπηρεσιακό πόρισμα για την εταιρία λιπασμάτων ELFE-Λαυρεντιάδη που έχει ήδη παραδοθεί στην επικεφαλής της Αρχής δεν έχει διαβιβαστεί στην Ολομέλεια προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης για το σύνολο των εμπλεκομένων. 

  Ο κ. Θεοχάρης υπογραμμίζει πως οι αναιτιολόγητες και ύποπτες αυτές αλλαγές στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αποσκοπούν στη δημιουργία καθυστερήσεων όχι μόνο στη διερεύνηση της υπόθεσης της Εταιρείας Λιπασμάτων ELFE αλλά και σε πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για εγχώριο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. 

  Καταλήγει δε πως οι διαδικασίες διερεύνησης από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες των ανωτέρω υποθέσεων δεν πρέπει να καθυστερήσουν καθώς απασχολούν την ποινική δικαιοσύνη και τις ανακριτικές αρχές της χώρας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων