Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαρ-2019 19:17

  Κοινές δράσεις της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας Ελλάδας - Σερβίας

  Κοινές δράσεις της περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας Ελλάδας - Σερβίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής, υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, στο Βελιγράδι, όπου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, επικεφαλής αποστολής αντιπροσώπων είκοσι ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, έπειτα από σχετική πρόσκληση του υπουργείου Περιβάλλοντος της Σερβίας.

  Ο κ. Φάμελλος απευθυνόμενος στον Σέρβο ομόλογό του, Γκόραν Τριβαν (Goran Trivan), σημείωσε πως "η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το υπουργείο Περιβάλλοντος της Σερβίας αποδεικνύει ότι υπάρχει βαθιά κατανόηση και ουσιαστική συνεργασία που στηρίζονται σε μια σχέση αιώνων" και πως "η Ελλάδα έχει αποφασίσει να στηρίξει αυτή την κοινή διαδρομή και προς την ευρωπαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα στον κοινό δρόμο βελτίωσης των συνθηκών της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, αλλά και της ευημερίας των κοινωνιών των δύο χωρών".

  "Πιστεύουμε βαθιά ότι η βαλκανική χερσόνησος μπορεί να αποτελέσει ένα υπόδειγμα συνεργασίας και φιλίας που να στηρίζεται πρώτα στην ειρήνη" τόνισε ο Έλληνας αν. υπουργός, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει τις επιλογές του Σέρβου υπουργού και στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και στο πλαίσιο άλλων δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών, διότι "η παγκόσμια πολιτική συμφωνία που περιλαμβάνει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή αποτελούν το καλύτερο υπόβαθρο για όλες τις διεθνείς συμφωνίες και κυρίως για την συνεργασία κρατών και πολιτών".

  Σήμερα, στο 1ο Forum Σερβίας - Ελλάδας, με θέμα το περιβάλλον, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βελιγραδίου, παρουσία εκπροσώπων ελληνικών και σερβικών επιχειρήσεων και φορέων, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι αν η παγκόσμια κοινότητα δεν επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους, δεν θα έχει κανένα νόημα να γίνεται συζήτηση για την επιχειρηματική κοινότητα ή για επενδύσεις.

  "Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο για μια διαφορετική ανάγνωση διαχείρισης των φυσικών πόρων, οι οποίοι μαζί με τις ΑΠΕ και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κυκλική οικονομία είναι οι νέες, μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες στις οποίες μπορούν να επενδύσουν οι επιχειρήσεις της Σερβίας και της Ελλάδας" συμπλήρωσε και κάλεσε του επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις ευκαιρίες. "Δεν χρειαζόμαστε απλώς μια συμφωνία της επιχειρηματικής κοινότητας με κοινές επενδύσεις και δραστηριότητες στις δύο χώρες. Χρειαζόμαστε ταυτόχρονα και μια ετοιμότητα του δημόσιου τομέα των κρατών μας, προκειμένου να φιλοξενήσει, να υποστηρίξει και να αποτελέσει τον καταλύτη γι αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες" σημείωσε ο αν. υπουργός.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων