Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαρ-2019 15:42

  Κ. Τζαβάρας: Ο Αριστερός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως χωροφύλακας στην αναθεώρηση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Τζαβάρας: Ο Αριστερός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως χωροφύλακας στην αναθεώρηση

  Για Αριστερό λαϊκισμό κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, και υποστήριξε ότι "η σημερινή αναθεωρητική συγκομιδή είναι φτωχή γιατί έχει διάφορα φαντάσματα στο μυαλό του και κυνηγάει τους αντιπάλους του".

  "Αυτός ο αριστερός λαϊκισμός εμπόδισε την κυβερνητική πλειοψηφία να ανοιχτεί σε προτάσεις γιατί λειτούργησε ως χωροφύλακας", είπε ο κ. Τζαβάρας και έδωσε έμφαση στη πρόταση της ΝΔ για το άρθρο 16 καταλογίζοντας στην κυβερνητική πλειοψηφία "ιδεολογία κρατισμού που δεν της επέτρεψε να τη στηρίξει".

  "Θα μπορούσε γίνει μεγαλύτερη προσέγγιση, να υποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ωστόσο, είναι προφανές ότι υπερίσχυσε η ιδεολογία του κρατισμού του, που του στέρησε τη δυνατότητα να δει άλλο χώρο ελευθερίας που είναι αντίθετος με τον κρατικό παρεμβατισμό", τόνισε και συμπλήρωσε: "Τα πανεπιστήμια πρέπει να υπάρχουν χωρίς προϋποθέσεις για να ανοίγουν τον δρόμο της ελευθερίας, της δημιουργίας, της έρευνας. Αυτό προϋποθέτει την απαλλαγή τους από την ασφυκτική κρατική εποπτεία του κ. Γαβρόγλου που την υπηρετεί μέχρι κεραίας".

  Και ο κ. Τζαβάρας συνέχισε: "Θεωρήσατε άδικη τη μομφή της ΝΔ ότι εκπροσωπείται πια σε αυτή την αίθουσα τη λεγόμενη μάστιγα του λαϊκισμού. Τον αριστερό λαϊκισμό. Όμως αυτό προκύπτει όχι μόνο από τις δυσκολίες για να συμπλεύσουμε αλλά και από το γεγονός ότι αισθάνεστε δέος απέναντι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση γιατί είναι το κόμμα που εκπροσωπεί τον φιλελευθερισμό".

  Κριτική άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και για τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 3 για ουδετερόθρησκο κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Προσπαθείτε να δώσετε την αίσθηση ότι αγωνίζεστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το άρθρο 3 δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση τους. Δεν επηρεάζει την αποτελεσματική άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων. Το κάνετε όμως γιατί ο κρατισμός με τον οποίο διακατέχεστε σας δίνει το δικαίωμα να νομίζετε ότι αν αφαιρέσετε τα ταυτοτικά σύμβολα του έθνους θα έχετε πετύχει τον χωρισμό του κράτους- εκκλησίας.

  Με όσα σήμερα φέρνετε και ισχυρίζεστε προσπαθείτε, ενώ δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, να εισάγεται τη λογική του προτεσταντισμού. Κανείς όμως δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία ούτε ότι κλήρος και πολιτεία ήταν μαζί στον αγώνα της Παλιγγενεσίας". "Επειδή σπέρνετε πολλά δαιμόνια προσέξτε μήπως στις εκλογές ο λαός τα πάρει από τη κοινωνία και τα γκρεμίσει", κατέληξε ο κ. Τζαβάρας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων