Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαρ-2019 09:10

  Με ατζέντα επενδύσεων ο Κ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ

  Με ατζέντα επενδύσεων ο Κ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό έναν ακόμα κύκλο διεθνών επαφών, που είχε ως ενδιάμεσους σταθμούς τη Γερμανία και τη Ρωσία.

  Τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από την παρουσία του στην ετήσια εκδήλωση για την Ελλάδα στο "Fletcher School" του πανεπιστημίου "Tufts", θα πραγματοποιήσει επαφές με Αμερικανούς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της οδού Πειραιώς, που στοχεύει, όπως ο ίδιος επεσήμανε σε συνέντευξη στη γαλλική "Figaro", στην ανάπτυξη της χώρας. Μία ανάπτυξη, η οποία θα προέλθει και μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα σε κλάδους που η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

  "Εμείς θα κάνουμε εύκολες τις επενδύσεις στη χώρα", είναι το μήνυμα που κρατάει σταθερά στην πρώτη θέση των παρεμβάσεών του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας καλά ότι μία από τις πρωταρχικές κινήσεις της κυβέρνησής του θα είναι να θέσει τέλος στο σπιράλ της αναιμικής ανάπτυξης.

  "Η χώρα δεν μπορεί να αναπτύσσεται με 1,5% ή 2% Με τέτοιους ρυθμούς, θα απομακρύνεται από την Ευρώπη και ποτέ οι πολίτες δε θα πιστέψουν πραγματικά ότι η κρίση τελείωσε. Ο στόχος που πρέπει να θέσουμε είναι να επιτύχουμε ανάπτυξη μεταξύ 3% και 4%. Αυτή η ανάπτυξη δεν θα προέλθει μόνον από μείωση της φορολογίας. Θα προέλθει και από μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας και η οποία θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε και τα έσοδα του κράτους", επισημαίνει, σε κάθε ευκαιρία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Συνδέει δε την προσέλκυση επενδύσεων με την επίτευξη ενός ακόμα κεντρικού στόχου της "γαλάζιας" στρατηγικής. Και αυτός δεν είναι άλλος από τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης. Και στις νέες επαφές που θα έχει επί αμερικανικού εδάφους με επενδυτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εστιάσει στην ανάλυση του σχεδίου του, το οποίο έχει ως βασικούς άξονες τη μείωση των φόρων και των εισφορών, την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

  Σε εσωτερικό χωροχρόνο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει συνεχώς πόντους στο κεντρικό αφήγημα της διεύρυνσης, υπενθυμίζοντας συνεχώς πως κάθε φορά που η "γαλάζια" παράταξη πέρασε πέρα και επάνω από τα κομματικά της τείχη κατέγραψε τις μεγαλύτερες εκλογικές επιτυχίες της.

  "Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια οι Έλληνες θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα: Αρκετά. Ως εδώ. Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα για την πολιτική αλλαγή. Θα ζητήσω από όλους, παλαιούς και νέους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να μεταφέρουν το μήνυμα στους συμπολίτες μας που είναι αναποφάσιστοι. Πείστε τους ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη", ανέφερε, από τη Ρόδο, ο κ. Μητσοτάκης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων