Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαρ-2019 19:26

  Σταϊκούρας: Η έκδοση προεξοφλεί την πολιτική αλλαγή που θα έρθει στη χώρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σταϊκούρας: Η έκδοση προεξοφλεί την πολιτική αλλαγή που θα έρθει στη χώρα

  Για μία έκδοση ομολόγου που κινείται προς την κατεύθυνση της επανόδου της χώρας στην κανονικότητα προεξοφλώντας παράλληλα την πολιτική αλλαγή που έρχεται κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

  "Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό δεν θα μιλήσει για "στημένες και επιβλαβείς εξόδους στις αγορές που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση επικοινωνιακών προεκλογικών σκοπιμοτήτων”, όπως κατήγγειλε το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε βέβαια και για "επιστροφή στην κανονικότητα”, όπως υποστηρίζει σήμερα. Και δεν θα το κάνει διότι καμία "επιστροφή στην κανονικότητα” δεν υπάρχει όταν: Το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών έχει συρρικνωθεί. Η υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων συνεχίζεται. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία διογκώνονται. Οι υποχρεώσεις του Δημοσίου δεν έχουν εκκαθαριστεί. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης έχουν γίνει κυρίαρχες. Οι επενδύσεις συρρικνώνονται. Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί συνεχίζονται. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υποεκτελείται. Το πρόβλημα των "κόκκινων δανείων” δεν έχει επιλυθεί.

  H ρευστότητα δημοσίων φορέων επιδεινώνεται.  Το Κράτος διογκώνεται. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχωρεί. Και η ποιότητα των θεσμών διακυβέρνησης υποβαθμίζεται", τονίζει, στη δήλωσή του, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

  Ο τομεάρχης Οικονομικών επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι η ασφαλής, συνεχής και με χαμηλό κόστος δανεισμού χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές είναι μία από τις αναγκαίες συνθήκες για την επάνοδό της στην κανονικότητα. 

  "Η παρούσα έκδοση, αν και με κόστος δανεισμού υψηλότερο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, λόγω της ανεπάρκειας της σημερινής κυβέρνησης (κάτι που επιβεβαιώνεται και στην τελευταία Έκθεση της Κομισιόν) κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, προεξοφλώντας, μεταξύ άλλων, και  την πολιτική αλλαγή που σύντομα θα γίνει στη χώρα. Στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η πρόσβαση στις αγορές να είναι συστηματική και με χαμηλότερο επιτόκιο, μέσα από την υλοποίηση ενός αξιόπιστου αναπτυξιακού σχεδίου, το οποίο θα εξασφαλίσει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα επανέλθουν, σύντομα, σε επενδυτική βαθμίδα", σημειώνει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων