Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαρ-2019 13:42

  Φώφη Γεννηματά: Εμείς δεν θα προδώσουμε τις ελπίδες των προοδευτικών πολιτών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Φώφη Γεννηματά: Εμείς δεν θα προδώσουμε τις ελπίδες των προοδευτικών πολιτών

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:28

  Πρόσκληση στους προοδευτικούς πολίτες με ‘μπηχτή’ για Αλ. Τσίπρα απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο Κίνημα Αλλαγής λέγοντας πως "εμείς δεν θα προδώσουμε τις ελπίδες τους όπως έκανε ο κ. Τσίπρας, εμάς μπορούν να μας εμπιστευτούν".

  Στην παρέμβασή της για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας υπογράμμισε πως "βασική προϋπόθεση και για το δημογραφικό είναι η αναγέννηση του κοινωνικού κράτους".

  Η κ. Γεννηματά επιφύλασσε ένα ακόμα "καρφί" για τη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας "δημογραφική ανάκαμψη με πελατειακές λογικές μην περιμένετε. Ανατρέψαμε τέτοιες λογικές την δεκαετία του ’80, άρα μπορούμε και σήμερα. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε ξανά μπροστά και καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες για νέες κοινωνικές κατακτήσεις, για να δώσουν πραγματική ελπίδα στην ζωή τους".

  Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά είναι οι τρίτεκνοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολύτεκνους, οι πολύτεκνοι να μην χάσουν τα δικά τους, ενώ εξήγγειλε μεταξύ άλλων, εφάπαξ βοήθημα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  Ακόμα απηύθυνε κάλεσμα ενότητας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. "Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα γερόντων, αυτό πρέπει να μας ενώσει" υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

  Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά για το δημογραφικό

  -τα ζευγάρια χωρίς παιδί και τα ζευγάρια με ένα παιδί, που έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα ως και 25.000 ευρώ με στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο, για πρώτη κατοικία.

  -Τα ζευγάρια χωρίς και τα ζευγάρια με ένα παιδί που έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα ως και 20.000 ευρώ (δίχως στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο).

  -Εφάπαξ επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

  -Οι τρίτεκνοι αποκτούν όλα τα δικαιώματα των Πολύτεκνων. Δεν θίγονται τα δικαιώματα αυτών που σήμερα έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα.

  -Μεταφορά βασικών βρεφικών ειδών στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

  -"Εθνικός Αποταμιευτικός Λογαριασμός" για κάθε παιδί, με την συμμετοχή τόσο του Γονέα, όσο και της Πολιτείας (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Η οικογενειακή συμμετοχή θα εκπίπτει από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος. Μοναδικός δικαιούχος θα είναι το παιδί, μετά την ενηλικίωσή του, ώστε να χρησιμοποιήσει το ποσό για σπουδές ή επαγγελματική δραστηριότητα.

  - "Κοινωνική Επιταγή" για κάθε παιδί σε προσχολική ηλικία, η οποία εγγυάται το δικαίωμα για ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό.

  - Στεγαστική Συνδρομή για κάθε οικογένεια για διάστημα δύο ετών από την απόκτηση νέου παιδιού, μέσω μείωσης του φόρου εισοδήματος ή ειδικού επιδόματος ενοικίου ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, ανάλογα αν η οικογένεια μένει ή όχι σε δικό της σπίτι.

  - Τα 382 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα 59 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία, εντάσσονται στις Κοινωφελείς υπηρεσίες των Δήμων και στις κοινωνικές υπηρεσίες τους, με το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό τους.

  - Καθιερώνεται το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο των οικογενειακών επιδομάτων.

  -Τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβάλλονται με τον όρο της φοίτησης των παιδιών στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.

  -Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Οικογενειών σε κάθε Δήμο της χώρας τα οποία χρηματοδοτούνται από Εθνικούς και Κοινοτικούς Πόρους.

  -Σύσταση Εθνικής Επιτροπής Δημογραφικής Πολιτικής

  -Σύσταση Ειδικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Eργασίας , που θα εξειδικεύσει και εφαρμόσει πολιτικές είτε με διάθεση των αναγκαίων πόρων, είτε με αποτελεσματικό συντονισμό των συναρμόδιων δημόσιων Υπηρεσιών.

  Μαρία Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων