Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαρ-2019 09:40

  Την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος Όρμπαν στο ΕΛΚ ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος Όρμπαν στο ΕΛΚ ζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζόζεφ Ντολ, έφτασε χθες το βράδυ η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν στο ΕΛΚ. Πρόκειται για μία κίνηση που είχε προαναγγελθεί ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλογίζει στον κ. Όρμπαν ότι ειδικώς με τη στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να κινηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου να ανασταλεί η συμμετοχή του Fidesz στο ΕΛΚ. 

  "Ένα κόμμα δεν μπορεί να επωφελείται από τα προνόμια της συμμετοχής του στο ΕΛΚ, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να αναλάβει το μερίδιο του κόστους των πολιτικών που απαιτούν πανευρωπαϊκή κατανομή των βαρών", τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας "Δε μπορεί να γίνει ανεκτό να πέφτει το σύνολο του διαχειριστικού βάρους του ελέγχου των συνόρων της ΕΕ στις μεθοριακές χώρες", σημειώνει.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η παράκαμψη θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και η προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ είναι πρακτικές που δεν εφαρμόζονται μόνο από την κυβέρνηση Όρμπαν. "Αυτές είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική προέλευσή τους. Και βέβαια εφαρμόζονται και στην πατρίδα μου την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου...Όταν επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά ένα κόμμα το οποίο ανήκει στη δική μας πολιτική οικογένεια, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως δεν βλέπουμε", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, διαμηνύει πως "πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ούγγρους φίλους μας ότι η συμπεριφορά τους αυτή δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων