Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Φεβ-2019 09:30

  Για "πολιτικό κανιβαλισμό" εγκαλεί η ΝΔ το Μαξίμου, με αφορμή την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη

  Για "πολιτικό κανιβαλισμό" εγκαλεί η ΝΔ το Μαξίμου, με αφορμή την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Την έντονη αντίδραση κύκλων της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση του πρώην βουλευτή του κόμματος, Νίκου Γεωργιάδη.

  Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, εγκαλώντας, παράλληλα, το κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης για "πολιτικό κανιβαλισμό", στον οποίο προσωπική ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

  "Από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε αυτή η υπόθεση προ τριών ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιογραφικά του παραμάγαζα επιχείρησαν να της προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά για προφανείς λόγους  Ο κ. Γεωργιάδης, από την πρώτη ώρα που του καταλογίστηκε ότι κατηγορείται για μία υπόθεση που δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική του ιδιότητα, παραιτήθηκε αμέσως από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να μην την εμπλέξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Αυτό έχει συμβεί εδώ και τρία χρόνια και επομένως είναι πρωτοφανής κανιβαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί ακόμη και σήμερα να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα σε μία εν εξελίξει υπόθεση που δεν έχει τελεσιδικήσει", σχολιάζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Στη Νέα Δημοκρατία σημειώνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε μία ανακοίνωση, προδικάζοντας ουσιαστικά με τελεσίδικο τρόπο την ενοχή του Νίκου Γεωργιάδη, ενώ η δίκη θα κριθεί στο εφετείο.

  "Η κυβέρνηση χθες παραβίασε βάναυσα έναν νόμο που η ίδια ψήφισε προσφάτως και λέει ότι μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση είναι ανεπίτρεπτο ειδικά για τις δημόσιες αρχές -δηλαδή πρωτίστως την κυβέρνηση- να προσβάλλουν το τεκμήριο της αθωότητας σε οποιοδήποτε στάδιο μια δικαστική διαδικασίας πριν τελεσιδικήσει.

  Η ενσωμάτωση της οδηγίας 343/2016 της Ε.Ε. ρητά απαγορεύει στις δημόσιες αρχές να "αναφέρονται κατά τρόπο άμεσο σε μία εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε να παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή ενός κατηγορουμένου, είτε ακόμη και να προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν τη δικαστική κρίση μιας υπόθεσης”", αναφέρουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας, ταυτόχρονα, το Μαξίμου ότι έφτασε στο σημείο να ενοχοποιήσει ονομαστικά στελέχη της οδού Πειραιώς όχι μόνο επειδή θέλησαν να υπερασπισθούν τον Νίκο Γεωργιάδη, αλλά επειδή βρίσκονταν στην αίθουσα της ακροαματικής διαδικασίας.

  "Αυτά είναι πράγματα ανήκουστα για ένα κράτος Δικαίου και δείχνουν το ποιόν των ανθρώπων που κυβερνούν την χώρα. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την περίπτωση να κυλιστεί στο βούρκο της παρακμής που έχει οδηγήσει τη χώρα, ας το κάνει μόνος του. Από την αποχώρηση του κ. Γεωργιάδη έχουν περάσει όχι τρεις μήνες αλλά τρία χρόνια. Ο κ. Γεωργιάδης αποχώρησε μόνος του από τη θέση του μόλις δέκα μέρες μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη. Και αποχώρησε ακριβώς επειδή δεν ήθελε μία υπόθεση που αμέσως κατήγγειλε ότι είναι πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος του, να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.  Από εκεί και πέρα η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, και είναι ωμή και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να προδικάζει κανείς την τελεσίδικη απόφασή της", επισημαίνουν "γαλάζιες" πηγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020