Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Φεβ-2019 13:45

  Με αιχμές για Στουρνάρα και ανακοίνωση επιδότησης ενοικίου και δανείων η ομιλία Τσίπρα σε υπουργικό

  Με αιχμές για Στουρνάρα και ανακοίνωση επιδότησης ενοικίου και δανείων η ομιλία Τσίπρα σε υπουργικό
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:45

  Της Νίκης Ζορμπά

  Καλωσόρισε τους νέους υπουργούς Μωραΐτη και Τόλκα, άφησε αιχμές για τον Γ. Στουρνάρα μιλώντας για υπερτιμημένους τεχνοκράτες και ανακοίνωσε επιδότηση ενοικίου και δανείων ο Α. Τσίπρας στο υπουργικό που συνεδριάζει στη σκιά Πολάκη.

  Αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα, χωρίς να τον κατονομάζει, ο πρωθυπουργός είπε επακριβώς: "Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού".

  Μνεία στην υπόθεση Πολάκη απέφυγε να κάνει ο κ. Τσίπρας, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το ζήτημα ανάγοντάς το στην σφαίρα της...παραπολιτικής. 

  Ούτε καμία ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα περί προοδευτικού μετώπου, επιδιώκοντας να επαναφέρει την ατζέντα στα θετικά νομοσχέδια που έρχονται το επόμενο διάστημα για ψήφιση από την Βουλή. 

  Στο πλαίσιο αυτό, ήταν και οι ανακοινώσεις του για την επιδότηση  ενοικίου και δανείου. 

  Συγκεκριμένα, είπε για:

  Επιδότηση ενοικίου: 

  *Συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό έχει 300 εκατομμύρια ευρώ το οποίο αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους. 

  Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα. 

  Ενώ επίσης πολύ κρίσιμη παράμετρος είναι ότι στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος.

  Επιδότηση δανείου:

  *Το πρόγραμμα για την επιδότηση δανείου, που σε γενικούς άξονες συμφωνήσαμε με τις Τράπεζες.

  Ένα πρόγραμμα που αφορά νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια και σκοπεύει τόσο στην εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όσο επίσης και στην στήριξη του Τραπεζικού συστήματος, στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια για την μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων. 

  Το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ αφορά περίπου 180.000 νοικοκυριά και 460.000 άτομα. 

  Με βάση το πρόγραμμα αυτό το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί τη δόση του δανείου ενώ οι Τράπεζες αναλαμβάνουν να αξιοποιήσουν το σύνολο των εργαλείων που έχουν στη διάθεση τους για τη μείωση της δόσης, δηλαδή την μείωση επιτοκίου, την επιμήκυνση του δανείου και όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα εργαλεία που τους παρέχουν οι διεθνείς κανόνες και η εσωτερική νομοθεσία. 

  *Διαβάστε ακόμη:

  *ΝΔ: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό

  *Στηρίζουν τον Πολάκη αλλά δεν θέλουν όξυνση με Στουρνάρα- Βαρίδι ο αν. υπουργός

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων