Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Φεβ-2019 19:46

  Πρόταση Μητσοτάκη σε τραπεζίτες για επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών φέρνει στην πρώτη γραμμή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του στη Βουλή με τους εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να συμπεριλάβουν στην τελική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και συγκεκριμένα μέτρα για τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.

  "Γνωρίζουμε απόλυτα την ανάγκη να υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας για αυτούς, οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας και με ποιο τρόπο θα πρέπει να επιβραβευθούν και αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης, με πολύ μεγάλο κόπο, κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη, στο τετ α τετ που είχε με τους Νίκο Καραμούζη (πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών) Χρήστο Μεγάλου (διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Πειραιώς) Παύλο Μυλωνά (διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής τράπεζας) Βασίλη Ψάλτη (διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank), Φωκίωνα Καραβία (διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Ergasias) Θόδωρο Καλαντώνη (αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Ergasias) και Χαρούλα Απαλαγάκη (γενική γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών).

  Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη προς τους τραπεζίτες είναι συγκεκριμένη. Για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μία εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. "H επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών απουσιάζει από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα  των κόκκινων δανείων και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική συζήτηση για την υπό διαμόρφωση συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών που αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια άποψη της οδού Πειραιώς πως η λύση που θα επιλεγεί πρέπει:

  -Να είναι βιώσιμη και επωφελής για τους δανειολήπτες.

  -Να παρέχει προστασία στους πλέον ευάλωτους Έλληνες.

  -Να διαφυλάσσει, παράλληλα και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκε η "γαλάζια" παράταξη να τοποθετηθεί συνολικά μόλις δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, καθώς οι εκπρόσωποι των τραπεζών κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για αρκετές παραμέτρους της νέας ρύθμισης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων