Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Φεβ-2019 15:42

  Κ. Μητσοτάκης: Καλώ όλους τους βουλευτές να συναινέσουν στην αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος

  Κ. Μητσοτάκης: Καλώ όλους τους βουλευτές να συναινέσουν στην αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Κάλεσμα στους βουλευτές όλων των κομμάτων και, κυρίως, αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσουν στην αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος απευθύνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει, παράλληλα, ότι η οδός Πειραιώς προτείνει μία ευρεία και τολμηρή Συνταγματική αναθεώρηση, σημειώνοντας ότι στόχος της "γαλάζιας" παράταξης  είναι το Σύνταγμα να συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας μας.

  "Σήμερα ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Μία κορυφαία διαδικασία, που απαιτεί από όλους εθνική υπευθυνότητα. Η τρέχουσα σύνθεση του Κοινοβουλίου αποφασίζει τα άρθρα του Συντάγματος, τα οποία πρέπει να αλλάξουν. Και η επόμενη Βουλή καθορίζει το ακριβές περιεχόμενό τους. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος που μεσολαβούν εκλογές μεταξύ των δύο σταδίων της αναθεώρησης. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει μία ευρεία και τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση. Στόχος μας είναι το Σύνταγμα να συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας μας. Στην οικονομία, στη Διοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, παντού", τονίζει, στη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι κεντρική πρόταση της οδού είναι και η αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια, που κρατάει πίσω τη χώρα μας εδώ και 44 χρόνια.

  "Η Πολιτεία πρέπει να εγγυάται την ποιοτική δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, δίνοντας ευκαιρίες σε όλους. Αλλά πρέπει και να επιτρέπει αυτό που ισχύει σε όλο τον κόσμο: τη λειτουργία και ιδιωτικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων. Υπό τον έλεγχο, βεβαίως πάντα, ειδικής Ανεξάρτητης Αρχής, υψηλού κύρους. Είναι καιρός τα παιδιά μας να πάψουν να φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό. Να έχουν περισσότερες δυνατότητες σπουδών στην Ελλάδα και οι οικογένειες τους να μην επιβαρύνονται με δυσβάστακτα έξοδα. Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό κέντρο όλης της Μεσογείου. Αξιοποιώντας το σημαντικό επιστημονικό δυναμικό της εντός και εκτός Ελλάδος. Αλλά και εξασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα από χιλιάδες ξένους φοιτητές που θα σπουδάζουν στην χώρα μας. Το πέτυχε η Κύπρος. Γιατί να μην το πετύχουμε και εμείς;", τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφές προς άπαντες τους βουλευτές.
  "Καλώ τους βουλευτές όλων των κομμάτων, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και την τελευταία στιγμή, να κατανοήσουν αυτήν την αυτονόητη αναγκαιότητα. Και να συναινέσουν στην αλλαγή του άρθρου 16, ώστε η επόμενη Βουλή να μπορεί να αναθεωρήσει το περιεχόμενό του. Διαφορετικά, η ευκαιρία αυτή κινδυνεύει να χαθεί για αλλά 10 χρόνια. Ας αφήσουμε πίσω μας τις αγκυλώσεις άλλων εποχών. Η Παιδεία πρέπει στην πράξη να γίνει κεντρικός μοχλός για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας μας. Είναι ώρα ευθύνης για όλους", είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων