Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Φεβ-2019 10:10

  Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μου η μείωση της φορολογίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας

  Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μου η μείωση της φορολογίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Χαρακτηρίζοντας το 2019 ως μία κρίσιμη χρονιά τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η "γαλάζια" παράταξη θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές και οι λαϊκιστές θα ηττηθούν εμφατικά. Στη δημόσια συζήτηση που είχε με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του προεδρείου του ΕΛΚ στην Αθήνα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε τις θέσεις του για την οικονομία. Με αιχμή, τη μείωση της φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, τη δημιουργία ενός μικρού και συνάμα αποτελεσματικού κράτους, την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης.

  "Είναι μία κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα. Θα γίνουν εθνικές εκλογές, που είναι πιθανό να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές. Η Ελλάδα έχει κυβερνηθεί από μία παράξενη συμμαχία. Από ένα λαϊκιστικό κόμμα της Αριστεράς κι ένα λαϊκιστικό κόμμα της Δεξιάς. Κι αυτό έβλαψε τη χώρα. Εάν συγκρίνουμε την απόδοσή μας με την Κύπρο ή την Πορτογαλία, αυτή ήταν ισχνή. 500.000 είναι ο αριθμός των νέων που έφυγαν από την Ελλάδα, για να αναζητήσουν καλύτερη ζωή. Μεγάλη μου προτεραιότητα είναι η δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας. Μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως ακόμα μία σημαντική προτεραιότητα τη φορολογία. "Ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε, για να δημιουργήσει υπερπλεονάσματα και να μοιράσει μετά κάποια επιδόματα. Εμείς σκοπεύουμε να μειώσουμε τη φορολόγηση. Θέλουμε ένα μικρό και αποτελεσματικό κράτος. Θέλουμε να μειώσουμε τη φορολόγηση για τις επιχειρήσεις και τα πρόσωπα. Θέλουμε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία. Έχουμε σαφές σχέδιο, ώστε να μειώσουμε τις άδειες. Όλα παρεμποδίζονται εδώ από την υψηλή φορολογία. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις. Και το μήνυμά μας είναι πως όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα μιλάμε και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ανάγκη να εφαρμόσουμε πολιτικές, ώστε οι αυξήσεις των μισθών να είναι ανάλογες με την παραγωγικότητα. Τα κέρδη να μοιράζονται, σε κάποιο βαθμό, με τους εργαζόμενους. Πρέπει να απελευθερώσουμε το επιχειρηματικό πνεύμα στην Ελλάδα", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Στη συζήτησή του με τον κ. Βέμπερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην ψηφιακή μεταρρύθμιση, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ενός υπουργείου ψηφιακής μεταρρύθμισης, που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό. Παράλληλα, ανέδειξε την ανάγκη διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις πολιτικές εκείνες, που θα αναπτύξουν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.  Σε τομείς, όπως ο τουρισμός και η ενέργεια.

  "Αγγίξαμε την καταστροφή. Το 2019 θα κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές. Θα έχουμε έναν ακόμα εκπρόσωπο του ΕΛΚ στο τραπέζι του συμβουλίου. Το 2019 θα είναι ένα καλό έτος για το ΕΛΚ. Για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, τόνισε ότι το μήνυμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς είναι ο σχεδιασμός ενός θετικού μέλλοντος. "Έχει έρθει η εποχή, για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας για την Ελλάδα. Με θεμέλιο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Να έχουμε 65 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη ως πρόταση του ΕΛΚ. Πολλά έχουν επιτευχθεί. Πολλά μένει να γίνουν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δε μπορούν να το καταφέρουν ούτε οι λαϊκιστές, ούτε οι Αριστεροί", ανέφερε.

  Διαβάστε ακόμη:
  Η διήμερη απόβαση του ΕΛΚ στην Αθήνα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων