Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Φεβ-2019 14:38

  Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στη συνάντηση Μητσοτάκη με νοσηλευτές

  Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στη συνάντηση Μητσοτάκη με νοσηλευτές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εν αναμονή της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί συνεχείς επαφές με φορείς, καταγράφοντας θέσεις, προτάσεις και προβλήματα.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σήμερα τετ α τετ με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, αιχμή του οποίου στάθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. "Ξέρω ότι είστε ένας κλάδος που αντιμετωπίζει πολλές αντιξοότητες και που κρατάει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθούμε νοσοκομείο και να μην ακούσουμε μονίμως την ίδια συζήτηση για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό. Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο εκεί, αλλά θέλουμε να ακούσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τις απόψεις σας. Να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε θέσει ως προτεραιότητα την πρόσληψη τακτικού νοσηλευτικού προσωπικού. Το τι έγινε στη συνέχεια νομίζω το γνωρίζετε και εσείς καλύτερα από εμάς", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών επιβεβαίωσε τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ελλείψεις που τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν αντικαθίστανται οι νοσηλευτές που συνταξιοδοτούνται. Όπως σημείωσε, έχουν αποχωρήσει έξι χιλιάδες την τελευταία πενταετία χωρίς να έχουν αναπληρωθεί, την ώρα που οι  έκτακτες προσλήψεις δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς μέχρι οι νέοι νοσηλευτές να εξοικειωθούν με τη δουλειά, αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τη θέση τους. "Η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τις περισσότερες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας. Και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό προσλήψεων τακτικού προσωπικού αφορούσε προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια τελείως στρεβλή αντίληψη για το που χρειάζεται το Δημόσιο συνολικά και προφανώς και το Σύστημα Υγείας τακτικό προσωπικό και ποιες τρύπες καλύπτονται με έκτακτο προσωπικό ή με προσλήψεις εμβαλωματικού χαρακτήρα", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων