Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Φεβ-2019 17:15

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν ξεκάθαρη ήττα

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν ξεκάθαρη ήττα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τη γρήγορη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών προς τη χώρα μας, τη μείωση του κόστους δανεισμού και την επαναφορά των ελληνικών ομολόγων σε επίπεδο υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης θέτει ως τα πρώτα κυρίαρχα στοιχήματά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  "Έχουμε σχέδιο που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο μέσα σε 18 μήνες. Η ακεραιότητα και οι ικανότητες των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή μου θα αποτελέσουν το πρώτο κρίσιμο μήνυμα προς τις αγορές. Σε τελική ανάλυση, το ζήτημα είναι να πιστεύει κανείς στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και να αλλάξει το συνολικό επιχειρηματικό κλίμα. Μέσα στα πρώτα δύο χρόνια της κυβέρνησής μου, θα μειώσουμε τον συντελεστή φορολογίας από το σημερινό επίπεδο στο 20% και τον ENΦIA για όλους τους Έλληνες πολίτες κατά 30%", τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον "Εθνικό Κήρυκα".

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίζει, παράλληλα, ως ευρύτερο στόχο την προσέλκυση σημαντικών ξένων επενδύσεων, την κινητοποίηση των εγχώριων επενδύσεων και την παροχή της απαραίτητης ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. "Είναι αυτονόητο ότι θα κινηθούμε γρήγορα για να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά έργα, ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, και συνεχίζοντας και σε άλλα αδρανή έργα όπως η επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Επιπλέον, θα εφαρμόσουμε άμεσα μια συντονισμένη ρυθμιστική παρέμβαση προκειμένου να απλοποιήσουμε δραστικά τις αδειοδοτήσεις και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες σχετίζονται με τη σύσταση μιας επιχείρησης στην Ελλάδα”, επισημαίνει.

  Στο μέτωπο της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι σκόπιμα χρησιμοποίησε ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα, με στόχο να αλλάξει τους συσχετισμούς στο εσωτερικό και να αποκομίσει βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος.

  "Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα επειδή, μεταξύ άλλων, η χώρα μας αναγνωρίζει για πρώτη φορά μια "μακεδονική γλώσσα" και μια "μακεδονική εθνότητα", τροφοδοτώντας έτσι τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό στην ευαίσθητη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων...Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει ο εγγυητής της ενότητας του ελληνικού λαού. Το κόμμα μας έχει ισχυρές ρίζες στην κοινωνία και μακρά δημοκρατική παράδοση. Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία βλάπτει αναμφισβήτητα τη χώρα μας, εμείς δεν κατηγορούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους ότι είναι προδότες, όπως έκανε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έρθει στην εξουσία. Και για αυτό το λόγο θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, ώστε να αμβλύνουμε τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας και να προστατεύσουμε τη χώρα μας από τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας να θέσουμε βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση", σημειώνει.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφεται κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για το μέτωπο της οικονομίας, ενώ σχολιάζει πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, έχει πλέον μια οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. "Είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις. Η κυριαρχία των λαϊκιστών το 2015 αποδείχθηκε εξαιρετικά επιζήμια για την Ελλάδα, αλλά ευτυχώς είμαστε μια δημοκρατική χώρα και σύντομα θα ακουστεί η φωνή των πολιτών. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις, παραμένω πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2019 θα φέρει σταθερότητα και ελπίδα. Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου οι λαϊκιστές θα υποστούν μια ξεκάθαρη ήττα. Από μόνη της, η προκήρυξη των εκλογών θα αλλάξει το κλίμα στις διεθνείς αγορές και θα σφραγίσει τη μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή ελπίδας για τον ελληνικό λαό", τονίζει.

  Όσον αφορά στις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. "Η τραγωδία που έχει ξεσπάσει στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει γρήγορα δημοκρατική διέξοδο. Τα περισσότερα δημοκρατικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλαν πρόσφατα ένα ισχυρό μήνυμα κατά του καθεστώτος Μαδούρο, με θλιβερή εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε κάποτε ότι το καθεστώς Μαδούρο ήταν ένα πρότυπο, το οποίο και ονόμαζε "μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη". Δικαίως λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι μπορεί να συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;", συμπληρώνει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων