Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Φεβ-2019 16:36

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. θα στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. θα στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη διαβεβαίωση ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παρέσχε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με το οποίο συναντήθηκε σήμερα.

  "Ο πολίτης πρέπει να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας χωρίς καθυστερήσεις και άσκοπη οικονομική επιβάρυνση. Έχω πει πολλές φορές ότι σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί και ο ιδιωτικός τομέας προσφέροντας υπηρεσίες. Και νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε εδώ -το έχετε πει και εσείς εξάλλου- ότι σήμερα έχουμε δύο συστήματα τα οποία λειτουργούν παράλληλα, χωρίς καμία ουσιαστική συνεννόηση και συνεργασία. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το έχω ξαναπεί, το δημόσιο δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με το κρατικό. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα του κλάδου και ξέρω ότι δεν έχετε μείνει αλώβητοι από την κρίση. Επίσης, είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, να λαμβάνουμε υπόψη τις προτάσεις και τις σκέψεις όλων των γιατρών. Τόσο αυτών που εργάζονται σε κρατικές δομές όσο και των ιδιωτών γιατρών. Το ΕΣΥ γηράσκει, -το γνωρίζετε καλά και εσείς- έχει κατά κάποιο τρόπο συμπληρώσει ήδη τα συντάξιμα χρόνια του και χρειαζόμαστε νέο αίμα στο σύστημα. Μας ενδιαφέρουν πολύ οι απόψεις σας για αυτό το ζήτημα”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε και στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αττικό.

  "Δεν λέω ότι τα προβλήματα γεννήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά σαφώς χειροτέρεψαν. Σε κάθε περίπτωση, μας ενδιαφέρει η άποψή σας για το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων, τη μετανάστευση των νέων γιατρών και νοσηλευτών και την ιατρική εκπαίδευση. Μας ενδιαφέρει η άποψή σας για τη χρηματοδότηση του συστήματος, τον ανασχεδιασμό του και για το πως θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα διαφθοράς. Αλλά μας ενδιαφέρει να δούμε, κυρίως, πώς θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα του συστήματος υγείας που είναι η έλλειψη ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η απουσία πολιτικών πρόληψης. Ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι πολιτικές είναι οι πιο αποδοτικές και οι πιο συμφέρουσες από πλευρά κόστους, στην Ελλάδα, εξακολουθούμε και τις παραβλέπουμε με πολύ μεγάλη συστηματικότητα. Για εμένα η πρόληψη είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα”, επεσήμανε.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά και στον αντικαπνιστικό νόμο, τονίζοντας πως η πλήρης και απόλυτη εφαρμογή του θα είναι πρώτη προτεραιότητα και η πρώτη απόφαση, την οποία θα λάβει η Νέα Δημοκρατία, όταν γίνει κυβέρνηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων