Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Ιαν-2019 12:13

  Κώστας Καραμανλής: Ισχυρή η κριτική της Ν.Δ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

  Κώστας Καραμανλής: Ισχυρή η κριτική της Ν.Δ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι δε σεβάστηκε την ευαισθησία και δεν αφουγκράστηκε τις εύλογες, όπως τις χαρακτηρίζει, ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στο μείζον εθνικό ζήτημα ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Στη γραπτή δήλωσή του, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Καραμανλής εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δε διαμόρφωσε συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Παράλληλα, τονίζει ότι η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, όπως αυτό διαμορφώθηκε με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Νάτο στο Βουκουρέστι, δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

  "Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κ. Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε. Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα", σημειώνει, στη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός.

  "Όφειλε η κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα", τονίζει ο κ. Καραμανλής. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων