Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιαν-2019 21:57

  ΚΥΣΟΙΠ: Απόφαση για την εξαίρεση ακινήτων από το Υπερταμείο

  ΚΥΣΟΙΠ: Απόφαση για την εξαίρεση ακινήτων από το Υπερταμείο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απόφαση με την οποία εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να ανακαλέσει εν μέρει την απόφαση του για μεταβίβαση στο υπερταμείο 10.119 ακινήτων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, υιοθέτησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

  Η απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ σήμερα, 21 Ιανουαρίου.

  Ειδικότερα το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Οικονομικών να ανακαλέσει εν μέρει την απόφαση του, με την οποία μεταβιβάστηκαν στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε." 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, κατά το μέρος αυτής με το οποίο μεταβιβάστηκαν στην εν λόγω ανώνυμη εταιρεία 2.330 ακίνητα, τα οποία εξαιρούνται της μεταβίβασης σύμφωνα με το αρ. 196 του ν.4389/2016.

  Σε ανάρτηση της στο twitter η υπουργός Πολιτισμού, Μ. Ζορμπά, αναφερόμενη στην εν λόγω απόφαση, σημειώνει: "Ο ηθικός πανικός και η κινδυνολογία για την τάχα παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων στο υπερταμείο λαμβάνει οριστικό τέλος. Εξαιρέσαμε, ταυτοποιήσαμε, νομοθετούμε. Αύριο συνέντευξη Τύπου στο Υπποα".

  Σημειώνεται εξάλλου ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο το πρωί συζήτηση στο  Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και δύο Δήμων για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης σχετικά με την υπαγωγή των ακινήτων στο Υπερταμείο καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έστειλε στοιχεία.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ