Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιαν-2019 16:49

  Μαυρωτάς-Ψαριανός: Πόσους μισθούς παίρνει η Μ. Χρυσοβελώνη;

  Μαυρωτάς-Ψαριανός: Πόσους μισθούς παίρνει η Μ. Χρυσοβελώνη;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών σχετικά με το πόσους μισθούς λαμβάνει η κ. Μαρίνα Χρυβελώνη κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός. 

  Στην ερώτηση επισημαίνουν πως η υφυπουργός Μ. Χρυσοβελώνη παραμένει Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας με μηναία αποζημίωση 1800 καθαρά (2.280 μικτά), το οποίο μάλιστα έχει να συνεδριάσει από τον Ιούλιο του 2018. Επισημαίνουν ότι αρχικά η εν λόγω θέση ήταν άμισθη, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2018 καθορίστηκε μηναία αποζημίωση με ΚΥΑ Σπίρτζη-Χουλιαράκη. 

  Ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς για ποιο λόγο διαπιστώθηκε η ανάγκη αποζημίωσης ενώ η κ. Χρυσοβελώνη ήταν ήδη υφυπουργός κι αν θα οριστεί διάδοχο πρόσωπο στην θέση αυτή. 

  Αναλυτικά η ερώτηση: 

  Προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών
  ΘΕΜΑ: Μισθοδοτείται και για τις δύο θέσεις που κατέχει η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη;

  Στις 3 Νοεμβρίου 2017, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη, η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διορίστηκε αμισθί Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ). Στις 12 Ιουλίου 2018, με την απόφαση ανασυγκρότησης του ΕΣΟΑ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης, διατηρεί την κ. Χρυσοβελώνη στη θέση της Προέδρου. Η θέση παραμένει άμισθη.

  Στις 29 Αυγούστου 2018, στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, η κ. Χρυσοβελώνη διορίζεται, υφυπουργός Εσωτερικών. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 κι ενώ έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού, με κοινή απόφαση (ΚΥΑ) υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χουλιαράκης, καθορίζεται η μηνιαία αποζημίωση (1.800 ευρώ καθαρά, 2.280 ευρώ μικτά) της Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ), σύμφωνα με το άρθρο 67 του ν. 4530/2018 ("Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις"), όπου ορίζεται ότι δύναται η καταβολή αμοιβής ή αποζημίωσης στην Πρόεδρο του Ε.Σ.Ο.Α. και μάλιστα αναδράμει από τον Αύγουστο του 2018.

  Με δεδομένο ότι, στις 20 Σεπτεμβρίου η κ. Μ. Χρυσοβελώνη ήταν ήδη υφυπουργός
  Με δεδομένο ότι, η κ. Μ. Χρυσοβελώνη παραμένει Πρόεδρος του Ε.Σ.Ο.Α παρότι το Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει από τον Ιούλιο του 2018 προκύπτει ζήτημα νομιμότητας και ηθικής τάξης.

  Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1) Με ποιο σκεπτικό διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα αποζημίωσης της κ. Μ. Χρυσοβελώνη για το έργο της ως προέδρου το ΕΣΟΑ, ενώ ήδη από τον Αύγουστο 2018 μισθοδοτείτο ως υφυπουργός;
  2) Έχει αποποιηθεί η κ. Μ. Χρυσοβελώνη του μισθού της ως Πρόεδρος του ΕΣΟΑ;
  3) Θα οριστεί διάδοχο πρόσωπο της υφυπουργού κ. Χρυσοβελώνη στην θέση του Πρόεδρου του ΕΣΟΑ ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα;
  Οι ερωτώντες βουλευτές
  Γιώργος Μαυρωτάς - Αττικής
  Γρηγόρης Ψαριανός - Β' Αθήνας

  Μ. Ντ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων