Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Ιαν-2019 21:01

  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει οριζόντια μία τολμηρή ψηφιακή πολιτική

  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει οριζόντια μία τολμηρή ψηφιακή πολιτική
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι ανανεωμένη, ενωμένη, έτοιμη και δυνατή, για να αλλάξει την Ελλάδα".
  Με αυτήν την αναφορά, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, με θέμα "Τεχνητή νοημοσύνη στη διακυβέρνηση", ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εστίασε στην τρίτη επέτειο από την εκλογή του στην ηγεσία της "γαλάζιας" παράταξης. "Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για εμένα προσωπικά. Πριν από τρία ακριβώς χρόνια εκλέχθηκα, μέσα από μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία, Πρόεδρος της μεγάλης μας Παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα σας πω πολλά πράγματα για το τι έγιναν αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, θα σας πω μόνο ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι ανανεωμένη, ενωμένη, έτοιμη και δυνατή, για να αλλάξει την Ελλάδα. Και αυτή η πρόκληση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αντανακλάται στη δυνατότητά μας να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Διότι στο δημόσιο διάλογο έχουμε δύο επιλογές. Είτε να ανακυκλώνουμε τα προβλήματα του παρελθόντος, να βουλιάζουμε στην εσωστρέφεια, να οξύνουμε τους τόνους, να προσπαθούμε να συσπειρώσουμε το πολιτικό μας ακροατήριο μέσα από επιθέσεις -οι οποίες απευθύνονται τελικά σε ένα πολύ περιορισμένο εκλογικό κοινό- ή να μιλήσουμε για τις μεγάλες ευκαιρίες, τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, ως χώρα και για το πώς θα αδράξουμε αυτές τις ευκαιρίες", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στα πολύ φιλόδοξα, όπως τα χαρακτήρισε, σχέδια για τον τρόπο με τον οποίο η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορέσει να υλοποιήσει οριζόντια μία τολμηρή ψηφιακή πολιτική. Μία ψηφιακή πολιτική που θα αφορά σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας πολιτικής.

  "Έχω μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει ένα υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω πρωθυπουργώ, με σημαντικές αρμοδιότητες, το οποίο θα πάρει στην αρμοδιότητα του και τα βασικά εργαλεία ψηφιακής πολιτικής τα οποία σήμερα μπορεί να ανήκουν σε άλλα Υπουργεία. Έτσι ώστε πραγματικά οι πολιτικές αυτές να υλοποιούνται με οριζόντιο τρόπο. Διότι, όλες οι πολιτικές πια σήμερα στη χώρα μας πρέπει να έχουν μια ψηφιακή διάσταση", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Είναι πάρα πολύ ισχυρά τα εργαλεία που μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας. Απαιτούν, όμως, οριζόντιες πολιτικές και απαιτούν κυρίως τη διάθεση να κάνουμε όλοι μαζί ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον", πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε πως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι ήδη εδώ και θα διαμορφώσει, με τελείως διαφορετικό τρόπο, την οργάνωση της κοινωνίας και την οικονομία σε σχέση με αυτά τα οποία γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη προτεραιότητα η μείωση του κόστους δανεισμού

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων