Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 16-Δεκ-2018 19:04

  Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα από το Συνέδριο της ΝΔ

  Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα από το Συνέδριο της ΝΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Στις δύο νέες προτάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα του 12ου Συνεδρίου, εστιάζουν τα στελέχη της οδού Πειραιώς, μετά το πέσιμο της αυλαίας των εργασιών. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζουν στο επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στο εξής στην Ελλάδα, αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, με το βλέμμα να στρέφεται και στο έμπρακτο πλέον άνοιγμα της οδού Πειραιώς σε νέα στελέχη, από όποιο χώρο και εάν προέρχονται αυτά.

  "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι από τις 10 Ιανουαρίου που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εκλογή του, η ΝΔ θα αρχίσει να ανακοινώνει δεκάδες νέα στελέχη τα οποία θα εμπλουτίσουν τα ψηφοδέλτιά της στις ερχόμενες εκλογές. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα στελέχη αυτά, δεν είχαν μέχρι σήμερα σχέση με την ενεργό πολιτική. Και η ΝΔ θα τους ανακοινώσει εγκαίρως ώστε να τους γνωρίσει η κοινωνία.  Να γίνει σε όλους τους πολίτες αντιληπτό ότι μια καινούργια γενιά έρχεται για να εμπλουτίσει και να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας.  Η γενιά που θα δώσει οξυγόνο και θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά", σχολιάζουν στη "γαλάζια" παράταξη.

  Στην οδό Πειραιώς επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε τόσο στους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος, όσο και στους ψηφοφόρους των άλλων δημοκρατικών κομμάτων. Το κάλεσμά του να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα ήταν κομβικό και αναμένεται πως θα συνεχιστεί στο δρόμο προς τις τετραπλές κάλπες του 2019.

  Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι το 12ο Συνέδριο είχε ως κεντρικό στόχο να αναδείξει την πρόταση του κόμματος για την κοινωνική πολιτική και τις προτεραιότητες, για να γίνει  καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων. Πρωτίστως, της μεσαίας τάξης και των οικονομικά πιο αδύναμων συμπολιτών μας, καθώς αυτοί (μαζί με τους συνταξιούχους) είναι που έχουν πληγεί περισσότερο από την πολυετή κρίση. Στην οδό Πειραιώς, ταυτόχρονα, τονίζουν ότι το 12ο Συνέδριο επαναβεβαίωσε την ισχυρή ενότητα του κόμματος, αλλά και το ευρωπαϊκό προφίλ, το διεθνές κύρος της Νέας Δημοκρατίας και την ισχυρή της φωνή της στην Ευρώπη. Όπως αναφέρουν στη "γαλάζια" παράταξη, το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε άλλους χώρους (κυρίως αυτόν του κέντρου και της κεντροαριστεράς) έγινε εμφανές και από την πρόσκληση στο Συνέδριο προσώπων που δεν προέρχονται από το κόμμα, στην ενότητα "Ανοιχτό κόμμα, ανοιχτό βήμα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων