Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 15-Δεκ-2018 13:21

  Μ. Βέμπερ: Μια νίκη της ΝΔ είναι μια νίκη της Ευρώπης

  Μ. Βέμπερ: Μια νίκη της ΝΔ είναι μια νίκη της Ευρώπης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Την απόλυτη βεβαιότητά του ότι η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός εξέφρασε, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ.

  "Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η πολιτική μας οικογένεια πρέπει να είναι ενωμένη. Υπάρχει λόγος που το τελευταίο ταξίδι μου το 2018 είναι στην Αθήνα: γιατί το 2019 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα -και θα είναι κρίσιμο για την Ευρώπη. Το διακύβευμα είναι το μέλλον της ηπείρου μας. Οι δυνάμεις των άκρων βρίσκονται σε άνοδο. Και πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να παλέψουμε. Για τις ιδέες μας. Οι επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Κυριάκο τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζω το πρόγραμμα της Ν.Δ. και πιστεύω σε αυτό. Ένα πράγμα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα. Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των ηγετών σε ολόκληρη την ένωσή μας και όλοι γνωρίζουν ότι όταν μιλάει ο Κυριάκος, στο μυαλό του έχει το καλό του ελληνικού λαού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές -και η νίκη θα είναι μεγάλη- αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Βέμπερ.

  Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εστίασε στα βήματα που έχει κάνει η οδός Πειραιώς, υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη. "Η ανανέωση είναι εμφανής. Θαυμάζω το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα με ισχυρές αξίες και βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, παραμένει ισχυρό και σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής. Και πάνω απ’ όλα, έχει κατορθώσει να αγκαλιάσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μια θετική δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και ενότητας. Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα παραμερίσει απλά τους λαϊκιστές, αλλά συνάμα θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη", τόνισε.

  Ο κ. Βέμπερ σχολίασε πως το παράδειγμα του Brexit έδωσε μια πολύ σαφή εικόνα. "Η μέθοδος των λαϊκιστών είναι μόνο η καταστροφή. Βλέπουμε τα οικονομικά προβλήματα και το πολιτικό χάος στο Λονδίνο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ακολουθείς τους λαϊκιστές. Είναι πολύ καλύτερο να μεταρρυθμίσεις την Ευρώπη, εκεί που απαιτείται, από το να  αποχωρήσεις ή ακόμα χειρότερα να καταστρέψεις την ευρωπαϊκή ενότητα. Τα καταφέραμε. Χάρη στην καλή δουλειά της σημερινής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χάρη στον Επίτροπο Αβραμόπουλο. Και χάρη στον επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και σε όλους τους Έλληνες συναδέλφους και την εξαιρετική δουλειά που έκαναν καθημερινά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", είπε.

  Παράλληλα, στην ομιλία του, ο κ. Βέμπερ έφερε στο προσκήνιο ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα: Όπως επεσήμανε:

  -Η παράνομη μετανάστευση πρέπει να σταματήσει. "Με τη συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε. μειώσαμε σημαντικά τις ροές από το 2015. Και τώρα πιέζουμε για 10.000 επιπλέον αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Δίνουμε τέλος στην παράνομη μετανάστευση", ανέφερε.

  -Αναπτυσσόμαστε οικονομικά. "Στην Κύπρο, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, οι ηγέτες του ΕΛΚ πέτυχαν μια γρήγορη ανάκαμψη. Υπό την ηγεσία της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται", τόνισε, στρεφόμενος κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

  "Τότε ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό. Οι ενέργειες της κυβέρνησής του ήταν καθυστερημένες και δίχως να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα: και το τίμημα βέβαια το πλήρωσαν οι Έλληνες. Οι εργαζόμενες μητέρες, οι νέοι άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά, οι ηλικιωμένοι που στηρίζονται στις συντάξεις τους", τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. "Ποιος θα είχε δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες, αν όχι εμείς; Οι σοσιαλιστές του Τσίπρα έχουν απορρίψει όλες τις εμπορικές συμφωνίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόλις αυτή την εβδομάδα απέρριψαν μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Ιαπωνία, η οποία θα δημιουργούσε πολλές νέες θέσεις εργασίας! Και για την Ελλάδα. Μόνο ένα κλίμα ευνοϊκό για τους επενδυτές θα δημιουργήσει δουλειές. Γι αυτό το λόγο ο Κυριάκος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός. Ποιος θα είχε ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στους ψηφιακούς γίγαντες, αν όχι εμείς; Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμετρήθηκε με την Apple και η Ιρλανδία έχει ανακτήσει δισεκατομμύρια ευρώ από απλήρωτους φόρους. Μόνο το ΕΛΚ μάχεται για μια πραγματικά δίκαιη Ευρώπη", πρόσθεσε.

  Ο κ. Βέμπερ έστρεψε το βλέμμα του και στους πολίτες, που, όπως σημείωσε, αισθάνονται πολλές φορές ότι η Ευρώπη δεν είναι κοντά τους.

  "Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Και αυτό θα αρχίσει να συμβαίνει ακούγοντας περισσότερο τους πολίτες μας και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες τους. Ας αρχίσουμε από εδώ, από την Ελλάδα για να οικοδομήσουμε μια πραγματικά δημοκρατική Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Ας γίνει ξανά το σπίτι όλων των πολιτών", είπε.

  Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι

  Εστιάζοντας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Βέμπερ επιτέθηκε στους σοσιαλιστές που, όπως σχολίασε, απλά αγνοούν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ οι λαϊκιστές βασίζονται στο μίσος και στον φόβο.

  "Και οι δύο έχουν ένα κοινό: δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως να αντιμετωπίσουν την παράνομη μετανάστευση. Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: κανένας δεν περνάει τα ευρωπαϊκά σύνορα χωρίς διαβατήριο. Παράλληλα όμως πρέπει να λάβουμε μέτρα και στην πηγή του μεταναστευτικού προβλήματος, γι αυτό θα προωθήσουμε την εφαρμογή ενός σχεδίου Μάρσαλ για την Αφρική. Κανένας, πουθενά, δεν θα πρέπει να θέλει να αφήσει τον τόπο του επειδή φοβάται για τη ζωή του και για τις ζωές των αγαπημένων του προσώπων. Η Ευρώπη που θα χτίσουμε είναι μια Ευρώπη η οποία βάζει τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Η διασφάλιση της Ευρώπης δεν έχει να κάνει μόνο με τα σύνορα. Αφορά επίσης την προστασία των δημόσιων χώρων. Όταν επιτίθενται τρομοκράτες σε μία από τις πόλεις μας, επιτίθενται στην Ευρώπη στο σύνολό της. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε αυτές τις εχθροπραξίες είναι να υψώσουμε το ανάστημα μας ενωμένοι, ως Ευρωπαίοι. Η Ευρώπη που θα οικοδομήσουμε είναι μια Ευρώπη που προστατεύει τους πολίτες της", τόνισε.

  Παράλληλα, ο κ. Βέμπερ έστειλε το μήνυμα της ενότητας και της συμπόρευσης. "Εάν δεν συνεχίσουμε ενωμένοι, είμαστε χαμένοι. Αποτελούμε πλέον το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού. Σε λίγα χρόνια, θα αποτελούμε μόλις το 3%. Οι πολιτικές του Τραμπ, του Πούτιν και των Κινέζων κομμουνιστών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε μεμονωμένα κράτη μέλη της Ε.Ε. να αναμετρηθούν μαζί τους.
  Η επιλογή είναι δική μας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Το ΕΛΚ δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση: όχι στον φόβο, ναι στην ελπίδα. Όχι στον εγωισμό, ναι στην αλληλεγγύη.  Όχι στον διχαστικό λαϊκισμό, ναι στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, εδώ: υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία και με ενωμένη την  οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μαζί θα χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μια νίκη της Ευρώπης", σημείωσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων