Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Δεκ-2018 15:19

  Μ. Ξενογιαννακόπουλου: Θα φέρουμε νόμο για το ΑΣΕΠ

  Μ. Ξενογιαννακόπουλου: Θα φέρουμε νόμο για το ΑΣΕΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχέδιο νόμου για την Δημόσια Διοίκηση το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές στην λειτουργία του ΑΣΕΠ, προανήγγειλε για τις αρχές του 2019 η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό.

  Παράλληλα υποστήριξε πως δεν είναι αλήθεια τα περί διογκωμένης Δημόσιας Διοίκησης και ανέφερε ότι έως το τέλος του χρόνου φεύγουν με σύνταξη περίπου 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

  "Θα φέρουμε σχέδιο νόμου για την Δημόσια Διοίκηση για να στηρίξει την λειτουργία της και να στηρίξει και το ΑΣΕΠ το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει με τα νέα δεδομένα και λόγω αρμοδιοτήτων και επειδή έχουν αυξηθεί οι αρμοδιότητές του σε σχέση με τις κρίσεις των Διευθυντών στην Δημόσια Διοίκηση", είπε για το νομοθετικό πλαίσιο χωρίς να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι αλλαγές στο ΑΣΕΠ.

  Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, ανέφερε πως στο τέλος του έτους θα έχουν φύγει 8.000 από το Δημόσιο "άρα με το ένα προς ένα ανοίγει ο δρόμος να πάρουμε ισάριθμους". Και πρόσθεσε πως "όταν λέμε ένα προς ένα, δεν σημαίνει όμως διόγκωση, σημαίνει σταματάει η συρρίκνωση. Αν είχαμε τον κανόνα ένα προς πέντε τότε θα παίρναμε 1500. Ο δημόσιος υπάλληλος σήκωσε το βάρος της λειτουργίας του δημοσίου στις πλάτες του μέσα στην κρίση. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι όμως πάνω από τα 50, δεν μπορεί να κρατήσεις στις πλάτες του και το βάρος της ψηφιακής αναγέννησης του δημοσίου. Και θέτω ένα ερώτημα καλόπιστα. Όταν λέτε πως μπορούν αυτές οι ανάγκες να καλυφθούν μόνο με εσωτερικές μετακινήσεις, πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες από τις αποχωρήσεις σε διπλωματικούς, ένστολους;

  Μ. Ντ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων