Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Δεκ-2018 16:51

  Κ. Μητσοτάκης: Το σχέδιο της ΝΔ βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων

  Κ. Μητσοτάκης: Το σχέδιο της ΝΔ βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Γκάτσιου

  Προτάσσοντας τις αρχές της Ανάπτυξης, της Αξιοκρατίας, της Αξιοπρέπειας και της Αξιοπιστίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνει κάλεσμα πανστρατιάς στους πολίτες, μέσα από τον πρόλογό του στο έντυπο που θα διανεμηθεί στην έναρξη του αυριανού 12ου Συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέσα από το μήνυμα-αιχμή "Ελλάδα μπορούμε", ο κ. Μητσοτάκης τοποθετεί στην κορωνίδα της "γαλάζιας" στρατηγικής την υλοποίηση ενός σχεδίου, το οποίο θα βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων. "Ένα Σχέδιο που χτίζει σε όλα όσα έχουμε δεσμευθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Ένα ρεαλιστικό, εθνικό Σχέδιο, ενόψει των 200 ετών από την επανάσταση για την ανεξαρτησία μας. Ένα Σχέδιο που οικοδομείται γύρω από δέκα πεδία για να γίνει η Ελλάδα του 2021 η Ελλάδα που ονειρευόμαστε", σημειώνει χαρακτηριστικά.

  Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστιάζει στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα μας. "Οι πολίτες, κουρασμένοι από μια χαμένη δεκαετία, στέκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Καλούνται να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσει η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία. Ο ένας δρόμος είναι των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων, του λαϊκισμού και του κρατισμού, της ανάπτυξης με δανεικά, που χρεοκόπησε και τελικά οδήγησε σε επώδυνα μέτρα για όλους. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα και οι μεγαλύτεροι είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων βρέθηκε ξαφνικά να αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, ακόμη και με τρέχουσες υποχρεώσεις της καθημερινότητας", σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

  Με το βλέμμα στραμμένο στην τελευταία τριετία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί κριτική στην πολιτική του κυβερνητικού συνασπισμού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως, παρά την εμπειρία των πρώτων ετών της κρίσης, το 2015 επικράτησαν δυνάμεις που υποστήριζαν ακριβώς το ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση. Χαράσσει, δε, διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη σημερινή πραγματικότητα και τον άλλο δρόμο, που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και στην ευημερία για τους πολλούς.

  "Τα αποτελέσματα είναι ακόμη ορατά σε όλους: στασιμότητα στην οικονομία, ακύρωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στη δημόσια διοίκηση και την Παιδεία, απαράδεκτες παρεμβάσεις στο Κράτος Δικαίου, ανασφάλεια, βία και ανομία στους δημόσιους χώρους και τις γειτονιές, επιζήμιες υποχωρήσεις ακόμη και σε εθνικά θέματα. Και όλα αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που αποτυπώνουν τη σημερινή οπισθοδρόμηση και παρακμή στην οποία καταδίκασαν την χώρα οι άλλοτε υποτιθέμενοι φορείς της ελπίδας. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της αλήθειας, της ευθύνης και του ρεαλισμού. Ο δρόμος που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τα δεσμά του κρατισμού και του λαϊκισμού. Που θα αντιστρέψει τις πολιτικές που την κατέστησαν ουραγό των αναπτυγμένων κρατών στην Ευρώπη και τον ΟΟΣΑ. Είναι ο δρόμος ο οποίος, απέναντι σε ιδεοληψίες που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει παντού, προτάσσει τις αρχές της Ανάπτυξης, της Αξιοκρατίας, της Αξιοπρέπειας, της Αξιοπιστίας. Που δεν ικανοποιείται με μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών και κλειστών οριζόντων. Αλλά θέλει μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη και στον κόσμο και παράδειγμα για όλους τους λαούς της γειτονιάς μας. Είναι ο δρόμος για να μπει η Πατρίδα μας στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, με την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής και ενός καλύτερου αύριο. Για όλους, και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας", τονίζει.

  Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι το σχέδιο της οδού Πειραιώς:

  - Επιτρέπει σε κάθε έναν από εμάς να βλέπει το σπίτι του ως χώρο ασφάλειας και θαλπωρής, και όχι σαν πηγή εξόδων και επιβαρύνσεων. Ως αληθινό περιουσιακό στοιχείο και όχι σαν βάρος.

  - Δημιουργεί νέες δουλειές, καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

  - Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας έτσι το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων, και κυρίως εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση.

  - Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμά του να κινείται και να εργάζεται, ο ίδιος και η οικογένειά του, χωρίς φόβο.

  - Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανοικτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης.

  - Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

  - Καθιστά επιτέλους την πολιτεία σύμμαχο των πολιτών, καθώς το κράτος θα έχει στόχο να βελτιώνει την καθημερινότητά τους, να υποστηρίζει τις δραστηριότητες τους και να λογοδοτεί σε αυτούς, αντί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

  - Διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.

  - Προστατεύει πραγματικά το περιβάλλον, όχι μόνον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και ως αυτονόητη προυπόθεση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους μας.

  - Προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Ώστε ο καθένας να μένει ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, να γίνεται περισσότερο παραγωγικός, και να βελτιώνει το επίπεδο ζωής του και την οικογενειακή ευημερία του.

  "Οι συμπολίτες μας στρέφονται σε εμάς, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ζητούν εύκολες υποσχέσεις και ευχολόγια. Ζητούν λύσεις εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές για τα προβλήματά τους. Θέλουν να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση και να προχωρήσει, επιτέλους, μπροστά. Μέσα από την απελευθέρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, την αποτελεσματική προστασία όσων έχουν ανάγκη, τη βελτίωση της ζωής όλων μας. Με τους θεσμούς εγγυητές, και το κράτος αρωγό. Μόνον έτσι θα πάει ο καθένας μας ξεχωριστά και η κοινωνία συλλογικά στην επόμενη μέρα που όλοι ονειρευόμαστε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές. Αξίζουμε καλύτερα και όλοι μαζί θα πάμε την Ελλάδα μπροστά. Αυτό είναι και το μήνυμά μας με δύο λέξεις: Ελλάδα, μπορούμε", τονίζει

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων