Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Δεκ-2018 14:44

  Ο Τσίπρας επέλεξε την Θάνου για πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

  Ο Τσίπρας επέλεξε την Θάνου για πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:46

  Η Βασιλική Θάνου είναι η εκλεκτή της Κυβέρνησης για νέα πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

  Την επιλογή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς η κ. Θάνου το τελευταίο διάστημα διατελούσε και υπεύθυνη του πρωθυπουργικού νομικού γραφείου.

  Υπενθυμίζεται ότι η κ. Θάνου είναι πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου ενώ χρημάτισε και υπηρεσιακή Πρωθυπουργός.

  Κ. Χατζηδάκης: Πλήγμα για την ανεξαρτησία της Επ. Ανταγωνισμού 

  Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει την Βασιλική Θάνου για τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού "όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της". Αυτό τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για "μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν σημαντικότατο θεσμό". 

  Αναλυτικά ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής: 

  "Η βρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή -βάσει της σχετικής νομοθεσίας- θητεία. Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της. Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη την θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στην Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών. 
   
  Δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής. 
   
  Η σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κ. Θάνου για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων