Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Δεκ-2018 16:50

  ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας, με περισσή ανευθυνότητα, είπε ότι η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης μεταναστών

  ΝΔ: Ο Αλ. Τσίπρας, με περισσή ανευθυνότητα, είπε ότι η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης μεταναστών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  κ. Τσίπρας ομολόγησε σήμερα με περισσή ανευθυνότητα ότι "η Ελλάδα σήμερα είναι χώρα διέλευσης για μετανάστες που επιθυμούν να φθάσουν σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

  Συνεχίζοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός "παραδέχθηκε, δηλαδή, ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου ότι, από το 2015 και έπειτα, έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε χώρα transit, παραβιάζοντας όλες τις υποχρεώσεις της έναντι των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απορρέουν από τη συνθήκη Schengen. 
   
  Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια δήλωση που όχι μόνο  καταδεικνύει την παντελή άγνοια του Πρωθυπουργού για τις διεθνείς συνθήκες, αλλά εξηγεί, ταυτόχρονα, και την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνησή του στο μεταναστευτικό". 
   
  Συνοψίζοντας τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, ο "γαλάζιος" τομεάρχης τονίζει ότι "όσον αφορά το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ, που συζητείται στο Μαρακές, η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται σε γενικές γραμμές το περιεχόμενό του, το οποίο, όμως, σε πολλά σημεία χρήζει σημαντικών βελτιώσεων.
   
  Η Νέα Δημοκρατία έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψη  συγκεκριμένες θέσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Θέσεις που βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και με τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τη μετανάστευση, εν γένει. 
   
  Όλα αυτά θα είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε, πρώτα από όλα, και σε εθνικό επίπεδο εάν ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν την από τις 2 Νοεμβρίου πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το Προσφυγικό
   
  Και, επίσης,  εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε την εμμονή να "συζητά” για μείζονα εθνικά ζητήματα μόνος του, να αποφασίζει μόνος του και να υπογράφει μόνος του".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων