Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Δεκ-2018 09:05

  ΝΔ: Στίγμα νίκης, με το βλέμμα στο Κέντρο και τις μεταρρυθμίσεις

  ΝΔ: Στίγμα νίκης, με το βλέμμα στο Κέντρο και τις μεταρρυθμίσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τοποθετεί στην κορωνίδα του πολιτικού λόγου του την ανάπτυξη. Την προσέλκυση επενδύσεων. Τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την καθημερινότητα των πολιτών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυροποιεί στο δρόμο προς το 12 Συνέδριο και τις τετραπλές κάλπες του 2019, τη στρατηγική της γενικής αντεπίθεσης, με αιχμές τις έννοιες της "αξιοπιστίας" και της "δημιουργικής αναγέννησης" της χώρας.

  Το μήνυμα προς την κοινωνία είναι επαναληπτικό. "Είμαστε έτοιμοι", δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό αναμένεται να επαναλάβει στο ραντεβού-αιχμή των εργασιών του Συνεδρίου. Εκεί, όπου το μήνυμα της ανανέωσης και το κάλεσμα της πανστρατιάς θα δομήσουν (πέραν όλων των άλλων) την παρέμβασή του.

  Το πρόσημο είναι ξεκάθαρα προοδευτικό και κεντρώο, με το βλέμμα πέρα από τα κομματικά τείχη της οδού Πειραιώς. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι, όποτε η Νέα Δημοκρατία διεύρυνε τις δεξαμενές της, επικράτησε εμφατικά στην κάλπη.  

  "Σε αυτήν την πορεία θα συναντηθούμε πολλοί. Θα συναντηθούμε ξανά με παλιούς αγωνιστές αυτής της παράταξης που κράτησαν όρθια τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολες στιγμές…Θα συναντηθούμε με παλιούς φίλους οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογές. Στην πορεία, όμως, κάποιοι απομακρύνθηκαν, κάποιοι μας γύρισαν την πλάτη, κάποιοι πικράθηκαν, κάποιοι στενοχωρήθηκαν. Τους καλούμε να γυρίσουν σπίτι τους, στη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη…Θα συναντηθούμε, όμως, σε αυτή τη διαδρομή και με ανθρώπους που δεν μας στήριξαν ποτέ. Με απογοητευμένους συμπολίτες μας που πίστεψαν τον κ. Τσίπρα. Και ειδικά με νέα παιδιά που πίστεψαν πως πραγματικά ο κ. Τσίπρας κόμιζε κάτι καινούριο", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην εκδήλωση των ΝΟΔΕ Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

  Το διακύβευμα της επόμενης κάλπης έχει έρθει εδώ και καιρό στο προσκήνιο. Είναι, μεταξύ άλλων, η λογική του "αύριο", η οποία ορθώνει τείχη στην οπισθοδρόμηση. Από κοντά, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται και τα διλήμματα στο δρόμο προς τις εκλογές. Και σε αυτά εστιάζει εξακολουθητικά ο κ. Μητσοτάκης.

  "Εάν θέλουμε να πάμε μπροστά ή εάν θέλουμε να πάμε πίσω. Εάν θέλουμε να είμαστε με τον λαϊκισμό και τα εύκολα λόγια ή με τον συγκροτημένο πολιτικό λόγο και τις τεκμηριωμένες προτάσεις. Εάν θέλουμε να είμαστε με τις ευκαιρίες για τους πολλούς ή με τα επιδόματα και τα ρουσφέτια για λίγους. Εάν τελικά θέλουμε να δώσουμε τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι το τελικό δίλημμα των εκλογών", διαμηνύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Οι εργασίες του "γαλάζιου" Συνεδρίου θα έρθουν, προκειμένου να δώσουν το μήνυμα της συστράτευσης, με στόχο την αυτοδυναμία. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο προγραμματικός λόγος του κόμματος "αγκαλιάζει" όλους τους πολίτες, στο Συνέδριο θα μοιραστεί φυλλάδιο, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι θέσεις για καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Όπως, η εργασία, το εισόδημα, η κατοικία, η κοινωνική αλληλεγγύη, το περιβάλλον, η Παιδεία, η Υγεία, η ασφάλεια, οι σχέση πολίτη-κράτους και η συμφιλίωση της επαγγελματικής με την προσωπική ζωή.

  Η κεντρική στόχευση για τη μετάβαση της χώρας στην ανάπτυξη είναι εδώ και καιρό εκπεφρασμένη από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. "Πιστεύω" του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η πορεία της Ελλάδας κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Προς επίρρωση των λεγομένων του τονίζει ότι η πολιτική, την οποία ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς την ανάπτυξη της οικονομίας, δεν προσελκύει αρκετές επενδύσεις και δε δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, καθώς δίδεται μεγάλη έμφαση στο σκέλος της υπερβολικής δημοσιονομικής προσαρμογής. Άλλωστε, οι βολές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του κυβερνητικού συνασπισμού είναι συνεχείς.

  "Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το υστέρημα των πολιτών, για να έρθει να παίξει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών. Αφού πήρε δέκα, έρχεται τώρα να μοιράσει το ένα…Οι πολίτες δεν εξαπατώνται άλλο από τις κούφιες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Γνωρίζουν ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια η χώρα πήγε πίσω. Δεν έγινε απλά η δική τους ζωή χειρότερη. Υπονομεύτηκε το κύρος και η αξιοπρέπεια της χώρας", αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης. Πιστός στη θέση να μιλάει για το μέλλον της Ελλάδας, αποτυπώνει σημείο προς σημείο τις πρώτες του κινήσεις, από τη στιγμή που θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Τι περιλαμβάνουν αυτές; Τολμηρό φορολογικό νομοσχέδιο. Οριζόντια παρέμβαση στην αδειοδοτική διαδικασία, ειδικά προς τις νέες επενδύσεις. Επιτάχυνση μεγάλων επενδύσεων που δρομολογούνται στη χώρα, αλλά είναι εγκλωβισμένες, όπως το Ελληνικό. Επιτάχυνση σημαντικών αποκρατικοποιήσεων. Παρεμβάσεις σε σημαντικά πεδία της καθημερινότητας των πολιτών.

  "Συγκρίνετε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας  με την μη πρόταση, ουσιαστικά, του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι τίποτε άλλο από μία μεγάλη επιστροφή στο παρελθόν. Και νομίζω ότι αβίαστα -αν στρέψετε το βλέμμα σας στο μέλλον, στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα- θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι, ναι, αξίζει να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για την πραγματική ανόρθωση της χώρας", είναι το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το Συνέδριο της "γαλάζιας" παράταξης. Ένα Συνέδριο που θα αποτελέσει "το τελικό σάλπισμα πριν από τη μεγάλη μάχη", όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν τα στελέχη της οδού Πειραιώς. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων