Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Δεκ-2018 16:55

  Η πρόταση της ΝΔ για το συνταξιοδοτικό στο τετ α τετ Μητσοτάκη-ΕΑΕΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η πρόταση της ΝΔ για το συνταξιοδοτικό στο τετ α τετ Μητσοτάκη-ΕΑΕΕ

  Αναδεικνύοντας την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος για δημιουργία τριών πυλώνων στο συνταξιοδοτικό, στον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, με τους οποίους συναντήθηκε στα γραφεία της οδού Πειραιώς.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως απαιτείται ο δραστικός ανασχεδιασμός του δεύτερου κεφαλαιοποιητικού πυλώνα, ενώ ειδικά για τον τρίτο πυλώνα -προαιρετικής- ασφάλισης σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να χορηγήσει ουσιαστικά κίνητρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης. "Οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, για αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, εστίασε στην καθοριστική συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομία της χώρας ως μεγάλου εργοδότη, φορολογούμενου και επενδυτή. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου της ασφάλισης από την πολιτεία αλλά και στήριξης της ανάπτυξης του κλάδου μέσω ουσιαστικού διαλόγου και φορολογικών κινήτρων προς όφελος των ασφαλισμένων.

  Στη διάρκεια της συνάντησης (εκτός από το συνταξιοδοτικό, συζητήθηκαν και άλλοι δύο μεγάλης σημασίας τομείς, της υγείας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε ότι το νέο αυστηρό πλαίσιο εποπτείας έχει καταστήσει απολύτως φερέγγυα την ασφαλιστική αγορά και ότι αυτό επιτρέπει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση. "Η ιδιωτική ασφάλιση είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος”, τόνισε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων