Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Δεκ-2018 16:39

  Β. Σπανάκης: Η έξοδος από την κρίση δεν είναι μια επικοινωνιακή διαδικασία

  Β. Σπανάκης: Η έξοδος από την κρίση δεν είναι μια επικοινωνιακή διαδικασία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ανάγκη να φύγουμε από ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται μόνο στην ιδιωτική κατανάλωση και να προχωρήσουμε σ’ ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζεται στις επενδύσεις υπογράμμισε ο Γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας & Πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων Βασίλης Σπανάκης. 

  Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε με θέμα "Ο ρόλος της φορολογικής πολιτικής στην πορεία ανάπτυξης της χώρας” με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και του Προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ Στράτου Παραδιά, ο κ. Σπανάκης τόνισε πως η έξοδος από την κρίση δεν είναι μια επικοινωνιακή διαδικασία και πως "είναι αναγκαία  η ενεργοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων προκειμένου μέσα από μία πολιτική αλλαγή να έρθουν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα".

  Πιο αναλυτικά, ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προβληματισμού και υποστήριξε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την άμεση θέσπιση φορολογικών κινήτρων που θα είναι εμπροσθοβαρή, θα προσελκύουν επενδύσεις ή θα ενθαρρύνουν συγχωνεύσεις και συνεργασίες εταιρειών, όπως επίσης αναγκαία είναι και η απόδοση μετοχών σε εργαζομένους, η άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων στο 20%, η θέσπιση φορολογικών και ασφαλιστικών κινήτρων για τις παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, η άμεση διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η εντατικοποίηση των ελέγχων με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων και η πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και της εισφοροδιαφυγής.

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη που, όπως είπε, υπάρχει για ενδυνάμωση της φορολογικής συνείδησης μέσα από ειδικά προγράμματα σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας  καθώς και για την αναβάθμιση των φορολογικών και τελωνειακών υπηρεσιών και της τεχνολογικής υποδομής τους, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των εργαζομένων.

  Χαρακτηριστικά υποστήριξε πως "όταν ζεις σε μια χώρα που οι οφειλέτες προς την Εφορία ξεπερνούν τους 4.300.000 και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία τους 1.400.000, καταλαβαίνετε ότι η έξοδος από την κρίση δεν είναι μια επικοινωνιακή διαδικασία. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει μέσω της στείρας αύξησης των φορολογικών εσόδων. Οι πολίτες μετά από 3 προγράμματα ραγδαίας δημοσιονομικής προσαρμογής και 8 χρόνια ύφεσης δεν αντέχουν άλλη μείωση των εισοδημάτων τους. Άρα είναι αναγκαίο να φύγουμε από ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται μόνο στην ιδιωτική κατανάλωση και να προχωρήσουμε σ’ ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζεται στις επενδύσεις. 

  "Με αυτήν τη λογική είναι αναγκαία  η ενεργοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων προκειμένου μέσα από μία πολιτική αλλαγή να έρθουν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα” κατέληξε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων