Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Δεκ-2018 10:30

  Κ. Μητσοτάκης: Η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα (upd)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Μητσοτάκης: Η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα (upd)

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:31

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Μέσα σε μία εβδομάδα και μετά τη Δημόσια Τηλεόραση της Ιταλίας, ακόμα ένα διεθνές Μέσο παρουσιάζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

  Πρόκειται για τους Financial Times, που φιλοξενούν συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναδεικνύουν τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά της οδού Πειραιώς έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω της συνέντευξής του, στέλνει μήνυμα ότι τα τελευταία χρόνια "η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική". Παράλληλα, δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνηση "θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις", τη στιγμή που η χώρα παραμένει ακόμα εκτός αγορών.

  "Οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό", σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

  Εστιάζοντας στο Ελληνικό, οι Financial Times σημειώνουν πως η έναρξη των εργασιών υποδομής έχει καθυστερήσει για σχεδόν δύο χρόνια. Παράλληλα, ειδική αναφορά γίνεται και για την επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου στις Σκουριές, η οποία, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, πάγωσε πέρυσι μετά από διαμάχη σχετικά με τις άδειες.

  "Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν", επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της διαπλοκής ανάμεσα σε υψηλόβαθμους πολιτικούς παράγοντες και κάποιους επιχειρηματίες. Το μήνυμα Μητσοτάκη προς την επιχειρηματική κοινότητα είναι διαρκές: Δεσμεύεται ότι θα μειώσει τους φόρους, θα αποκαταστήσει την ρευστότητα, αλλά τονίζει ότι θα πρέπει και εκείνοι να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν "προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών".

  Οι Financial Times αναδεικνύουν τη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στα ζητήματα της Παιδείας. Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματός της για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα αναφέρεται στις αλλαγές που θα υλοποιήσει η ΝΔ, όπως η εισαγωγή πανεπιστημιακών προγραμμάτων στα Αγγλικά και η ενίσχυση της πληροφορικής στα σχολεία.

  "Δε μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο μας", σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων