Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Δεκ-2018 09:37

  Άδωνις για ΚΕΕΛΠΝΟ: Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (upd)

  Άδωνις για ΚΕΕΛΠΝΟ: Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:18

  Έντονη ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

  Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει μήνυση για κατάχρηση εξουσίας. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

  "Μετά από σχεδόν δύο χρόνια οι κατηγορίες εναντίον μου είναι: "ενδεχόμενες αποχρώσες ενδείξεις για ηθική αυτουργία σε πλημμελήματα..." φοβερό πόρισμα. Επί της ουσίας μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και αγωγή για Συκοφαντική δυσφήμιση κατατίθεται αμέσως", γράφει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Στο έκτασης 158 σελίδων πόρισμά τους, οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η πλειοψηφία της επιτροπής σημειώνει ότι "το σύνολο των νομικών σκέψεων που αφορούν τόσο το κεφάλαιο της ευθύνης του Α. Γεωργιάδη" -μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που συνέλεξε η επιτροπή- "θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις 'επαρκείς (αποχρώσες) ενδείξεις', και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες".

  Με διαρροή στην "Αυγή" το Πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

  Έντονες είναι οι αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς το  Πόρισμα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή της πλειοψηφίας διέρρευσε νωρίς στην εφημερίδα "Αυγή" κι αυτό, ενώ αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

  Όπως φαίνεται από το κείμενο του Πορίσματος η πρόταση για παραπομπή του Αντιπροέδρου της ΝΔ στην δικαιοσύνη γίνεται με το εξής σκεπτικό:

  "Με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, το σύνολο των νομικών σκέψεων που αφορούν τόσο το κεφάλαιο της ευθύνης του Α. Γεωργιάδη θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις 'επαρκείς ενδείξεις', και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες".

  Η πλειοψηφία επικεντρώνει στην πρόσληψη υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που απασχολούνταν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη, και θέτει το εξής ερώτημα:  "αφού τους είχε ανάγκη για το γραφείο του γιατί δεν τους προσλάμβανε απευθείας ο ίδιος και το υπουργείο του και να τους πληρώνει επίσης ο ίδιος, και γιατί έπρεπε να προσληφθούν και να πληρωθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ χωρίς να εργαστούν ΠΟΤΕ και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγαν κατ' ευθείαν στο γραφείο του; Αυτό δεν αποκαλύπτει το φαινόμενο που η μεν  Κρεμαστινού στην Επιτροπή αποκάλεσε 'μακρύ χέρι του Υπουργού', ο δε Παπαδημητρίου ομολόγησε ότι ακριβώς αυτή η φάμπρικα και το κόλπο να προσλαμβάνει και να πληρώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι προσληφθέντες να πηγαίνουν κατ' ευθείαν στο Υπουργείο και στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αποτελούσαν by pass, δηλαδή 'παράκαμψη' της νομιμότητας;".

  Όμως το Πόρισμα προχωράει ακόμα παραπέρα και καταλογίζει ευθύνες και συγκεκριμένα θέτει ζήτημα για "για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα"  σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων.

  Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπιστώνουν ακόμα πως τα αδικήματα αυτά δεν έχουν παραγραφεί με τος εξής σκεπτικό: "τα κοινά ποινικά αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαίωσης δεν μπορούν να θεωρηθούν 'υπουργικά αδικήματα' που έχουν τελεστεί 'κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων', αλλά 'επ' ευκαιρία αυτών', και κατά συνέπεια δεν έχουν υποπέσει στην παραγραφή της παρ. 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος. Δηλαδή για τα αδικήματα αυτά, πλην της απιστίας που είναι το κατ' εξοχήν υπουργικό αδίκημα, δεν μπορεί να ισχύσει η σύντομη παραγραφή λόγω της παρέλευσης δύο τακτικών συνόδων της Βουλής, που πράγματι έχουν παρέλθει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα αποκλειστικά αρμόδια για την άσκηση της ποινικής δίωξης δεν είναι αρμόδια η Βουλή, αλλά η τακτική ποινική δικαιοσύνη", ενώ "όσον αφορά τα αδικήματα που φέρονται να έχουν τελεστεί το 2015 και μετά δεν τίθεται κανένα ζήτημα".

  Η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση για συνεχές φιάσκο με αφορμή το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

  Για συνεχές φιάσκο του κυβερνητικού συνασπισμού κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ. "Ζητείται να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη κάτι που έχει ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο. Τελικά προέκυψαν  μόνο ενδείξεις. Όλα είναι τόσο αδύναμα που δεν στοιχειοθετούν λόγους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής", τόνισε, από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη.

  Η Νέα Δημοκρατία, την ίδια στιγμή, εξακολουθεί να ζητάει απαντήσεις για την υπόθεση της ΔΕΠΑ. "Εβδομάδες τώρα και ενώ νέα στοιχεία έρχονται για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη, η κυβέρνηση σιωπά και αναβάλλει τις απαντήσεις. Ισχύει ότι ο κ. Κιτσάκος είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ συνολικά επτά υπουργούς; Ισχύει ότι ενώ ενημέρωνε τους αρμόδιους υπουργούς του έγινε σύσταση "να κάνει λίγη υπομονή”; Εναντίον του κ. Κιτσάκου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλεί τους υπουργούς συντρόφους. Τι ισχύει από όσα καταγγέλλει;", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της κ. Σπυράκη. 

  Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που επανέλαβε ότι η "γαλάζια" παράταξη δε θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών "ούτε στην παρούσα Βουλή, ούτε στην επόμενη που θα είναι πλειοψηφία" και έστειλε μήνυμα στη συγκυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα προσεχτική στις επόμενες κινήσεις της όσον φορά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, εστίασε στο επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος.

  "Η ΝΔ βαδίζει με όλα της τα στελέχη για νίκη στις εκλογές κάτι που βασίζεται στην πεποίθηση των περισσοτέρων πολιτών. Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση με σχέδιο και προοπτική. Είναι εξαιρετικά προσβλητικό να επιχειρεί ο κ. Τσίπρας διαγραφή της μνήμης των Ελλήνων για όσα έκανε τα τελευταία χρόνια. Τσίπρας και Καμμένος χέρι-χέρι κυβερνούν από το 2015 και οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Προσπαθεί να πείσει ότι κυβερνά 100 ημέρες. Έχει κάτι με τον αριθμό 100 γιατί 100 χρόνια , μείον 1 δηλαδή 99, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία", είπε.

  Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, τους ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητους Έλληνες πως πετυχαίνουν το περιβόητο υπερπλεόνασμα με περικοπές και φοροεπιδρομές. "Το πρόβλημα της διαχείρισης του προϋπολογισμού αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και έχει αδυναμία να κάνει ελαφρύνσεις και διορθώσεις. Θα μπορούσε να υιοθετήσει την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για 120 δόσεις για ποσά μέχρι 3.000 που χρωστάνε οι περισσότεροι οφειλέτες, με δόση 20 ευρώ το μήνα. Θα ήταν ελάφρυνση για χιλιάδες συμπολίτες μας", σημείωσε.

  Eρωτηθείσα για τις δηλώσεις Αλαβάνου κατά Τσίπρα, επεσήμανε: "Οι διαπιστώσεις του επιβεβαιώνουν ότι ακόμα και ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία για το δήμο της Αθήνας έχει πειστεί ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ζουν μόνο για την καρέκλα και κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν τη σχέση τους μαζί".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων