Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Δεκ-2018 09:51

  Το κομβικό συνέδριο της ΝΔ και το μήνυμα Μητσοτάκη για "δημιουργική αναγέννηση"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το κομβικό συνέδριο της ΝΔ και το μήνυμα Μητσοτάκη για "δημιουργική αναγέννηση"

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Δύο στροφές πριν σηκώσει αυλαία το νούμερο ένα ορόσημο της "γαλάζιας" παράταξης ενόψει της επερχόμενης εκλογικής χρονιάς (οι εργασίες του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ξεκινούν στις 14 Δεκεμβρίου) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτει το διακύβευμα της κάλπης. Κόντρα στην κυβερνητική επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα, κόντρα στη λογική της παροχολογίας (η οδός Πειραιώς εγκαλεί τον πρωθυπουργό ότι αναβιώνει το σύνθημα "Τσοβόλα δώστα όλα”) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιβάλει τη δική του ατζέντα και επιμένει να στέλνει θετικά μηνύματα στην κοινωνία για το "αύριο" της χώρας.

  Τη στιγμή που η υπεροχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού είναι συντριπτική και η "γαλάζια" παράταξη παγιώνει τη διαφορά της από την Κουμουνδούρου, το βλέμμα των στελεχών της οδού Πειραιώς στρέφεται στο επερχόμενο Συνέδριο. Από το βήμα του και ως συνέχεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφωνήσει με ένταση ένα ακόμα "είμαστε έτοιμοι" να αναλάβουμε το τιμόνι της χώρας, ενώ στο προσκήνιο δε θα έρθουν μόνο οι προγραμματικές οπτικές, αλλά και οι  κυβερνητικές προτεραιότητες σε όλα τα επίπεδα (από την οικονομία μέχρι και την καθημερινότητα). "Το κεφάλαιο της παρακμής πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με υγιή και βιώσιμο τρόπο. Να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία της αγοράς. Δε φτάνουν τα επιδόματα-εμείς τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μου που τα έχουν ανάγκη. Αλλά δε  μπορεί να γίνει, σήμερα, δουλειά στη χώρα με αποσπασματικές κινήσεις. Η χώρα χρειάζεται μία δημιουργική αναγέννηση. Χρειάζεται, κυρίως, μια κυβέρνηση που ξέρει πού θέλει να πάει και πώς θα πάει εκεί", επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

  "Η δουλειά τριών ετών θα αποκρυσταλλωθεί πλέον στο 12ο Συνέδριο που θα αποτελέσει και το τελικό σάλπισμα πριν από τη μεγάλη μάχη", σημειώνουν στη Νέα Δημοκρατία, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εργασίες. Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η "γαλάζια" παράταξη κινείται πλέον όχι μόνο σε συνεδριακούς, αλλά και σε προεκλογικούς ρυθμούς, καθώς το επικείμενο Συνέδριο θα είναι το τελευταίο πριν από τις εθνικές εκλογές και με την βούληση των πολιτών το τελευταίο που βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση.

  Οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Οι σύνεδροι έχουν ήδη αποστείλει τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος (πρόκειται για περισσότερες από 900 προτάσεις και παρατηρήσεις) με το όλο πλαίσιο του βηματισμού μέχρι το Συνέδριο να δίνει σάρκα και οστά στην πρωταρχική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δηλαδή, μία παράταξη που θα ανανεώνεται διαρκώς και τα μέλη της θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο στις αποφάσεις.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτόχρονα με τις εργασίες της ολομέλειας του Συνεδρίου, η Νέα Δημοκρατία θα… τρέξει πλάνο ενημερωτικών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή των γραμματειών του κόμματος. "Πρόκειται για μία παράδοση που συνεχίζεται από το 10ο συνέδριο. Στο επίκεντρο του Παράλληλου Προγράμματος, όπως ονομάζεται, θα βρεθεί το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές μέσω και της προσέλκυσης επενδύσεων. Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν θεματικές για τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση, τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν οι νέοι της χώρας μας, τη σύνδεση -επιτέλους- των πανεπιστημίων με την σύγχρονη αγορά εργασίας. Επίσης, θα υπάρξουν και θεματικές για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια. Όπως, οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας τους και ο σχολικός εκφοβισμός των παιδιών. Ειδική εκδήλωση θα γίνει και για τα θέματα του οικουμενικού ελληνισμού, με έμφαση στη νέα γενιά αποδήμων που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης", σημειώνουν στην οδό Πειραιώς.

  Το Συνέδριο με αριθμούς:

  *Θα δώσουν το "παρών" περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές.

  *1.000 σύνεδροι εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120.000 πολίτες.

  *100 σύνεδροι εξελέγησαν μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οργανώσεις κόμματος του εξωτερικού.

  *Οι υπόλοιποι σύνεδροι, όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ, είναι τα πρόσωπα που μετέχουν ex officio. Δηλαδή, οι πρώην πρόεδροι και υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας, οι πρώην βουλευτές της, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι πρώην γραμματείς της, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, οι εν ενεργεία περιφερειάρχες,  αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ.

  *Ως παρατηρητές θα μετέχουν ενεργά στο Συνέδριο και όλα τα στελέχη που αξιολογήθηκαν μέσω του Μητρώου των νέων στελεχών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων