Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Οκτ-2018 19:20

  Διαμαντοπούλου: Απόλυτη η έλλειψη εκπαιδευτικού σχεδίου

  Διαμαντοπούλου: Απόλυτη η έλλειψη εκπαιδευτικού σχεδίου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Απόλυτη έλλειψη εκπαιδευτικού σχεδίου" και "μετατροπή των Πανεπιστημίων σε κέντρα βίας, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών" καταλογίζει στην κυβέρνηση, η Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Ειδικότερα η κα. Διαμαντοπούλου αναφέρει: 

  "Η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αναφορά στο νόμο "Διαμαντοπούλου", αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι η απόλυτη έλλειψη εκπαιδευτικού σχεδίου, οι διαλυτικές και αντικρουόμενες πολιτικές τριών υπουργών, η έλλειψη επιχειρημάτων καθώς και η μετατροπή των Πανεπιστημίων σε κέντρα βίας, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών, οδηγούν σε τσιτάτα τύπου "φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου", που θυμίζουν φτηνό συνδικαλισμό στις χειρότερες εποχές του.

  Η αναφορά και μόνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο νόμο 4009/2011 για την μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων , τον οποίο ψηφίσαμε όλοι μαζί, επιτυγχάνοντας τη μοναδική ιστορική κοινοβουλευτική συναίνεση επί θεμάτων παιδείας, την μεγαλύτερη από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ερέθισε τους μόνιμους εκφραστές της επιστροφής σε ένα απώτατο παρελθόν.

  Είναι, πλέον, σαφής η διαχωριστική γραμμή και στην παιδεία: από τη μια μεριά ο λαϊκισμός και από την άλλη οι μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν τη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα του φτωχότερους.

  Ο ιδεοληπτικός λαϊκισμός που προκαλεί καταστροφή χωρίς αναπλήρωση, ενισχύει, τελικά, τους οικονομικά ισχυρότερους και προστατεύει κάθε πελατειακό μικρο-συμφέρον, είναι σαφές ότι απεχθάνεται την εξωστρέφεια, το βλέμμα στο μέλλον, την αξιολόγηση και την επιβράβευση της προσπάθειας, τη δημιουργία, την καινοτομία, την ανακατανομή δυνάμεων και ευκαιριών προς όλους, χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις.
   
  Όσον αφορά την επαναφορά του θέματος της κρίσης του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων το 2011, υπενθυμίζω την οριστική και ριζική λύση που έδωσα τότε. 

  Να θυμίσω, λοιπόν, ότι το 2011 διαλύσαμε και κλείσαμε τον ΟΕΔΒ και μέσα σε 4 μήνες αλλάξαμε όλες τις διαδικασίες. Έτσι, δημιουργήθηκε νέος τρόπος παραγωγής των βιβλίων, με πολύ μικρότερο κόστος και έγκαιρη παράδοσή τους, για πρώτη φορά, στις πόρτες των σχολείων.

  Από το 2012 και μετά, τα βιβλία παράγονται και παραδίδονται κανονικά από τον υψηλής τεχνολογίας Δημόσιο Οργανισμό "ΔΙΟΦΑΝΤΟ", για να μπορεί ο κάθε Υπουργός Παιδείας, ακόμη και οι απολύτως ανίκανοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να θριαμβολογεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάθε Σεπτέμβρη, για την ετοιμότητα παράδοσης των βιβλίων. Έστω κι αν δεν έχουν ιδέα για το πώς οργανώθηκε και πώς λειτουργεί το σύστημα."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων