Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Οκτ-2018 14:41

  Ερώτηση για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων κατέθεσε το ΚΚΕ

  Ερώτηση για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων κατέθεσε το ΚΚΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πλήρη ενημέρωση της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια ζητούν, με ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη, Στ. Τάσσος, Ν. Κατσώτης και Ν. Καραθανασόπουλος.

  Όπως αναφέρουν, παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στον νόμο 4451/2017, τα μυστικά κονδύλια που διαχειρίζονται το υπουργείο Εξωτερικών και άλλα υπουργεία παραμένουν, δεδομένου ότι η ενημέρωση του προεδρείου της Βουλής γίνεται στη βάση γενικών στοιχείων, μόνο για ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ.

  Επομένως -τονίζουν οι βουλευτές- ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί. Ο έλεγχος πρέπει να αφορά όλα τα υπουργεία, προσθέτουν.

  Έτσι, το ΚΚΕ για ακόμη μία φορά -όπως και κατά το παρελθόν με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- επισημαίνει ότι κανείς λόγος δεν συντρέχει να θεωρούνται και να είναι μυστικά αυτά τα κονδύλια, αλλά θα πρέπει να είναι ενήμερη η Βουλή, πού δαπανώνται τα ποσά αυτά και για ποιον σκοπό.

  Κατόπιν τούτων ρωτούν τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ