Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Οκτ-2018 15:32

  Γεροβασίλη: Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ΑΤ Ομονοίας και όχι μόνο

  Γεροβασίλη: Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ΑΤ Ομονοίας και όχι μόνο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, αλλά και όχι μόνο", δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, αμέσως μετά την επίσκεψη της στο Τμήμα, όπου σημειώθηκε χτες το βράδυ η καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ, που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και ζημιές σε μια κλούβα, 5 ΙΧ και τρία ακόμα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

  Η υπουργός τόνισε ότι το πρόβλημα της ασφάλειας δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό και συντονισμού δυνάμεων, διαχώρισε τη συγκεκριμένη καταδρομική επίθεση από την ανακοίνωση χτες του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, "Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ", υπογράμμισε ότι η Ομάδα ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκε δεν είχε προσφέρει επί της ουσίας αποτελεσματικές υπηρεσίες στην καταπολέμηση τέτοιων επιθέσεων, ενώ απάντησε με σκληρά λόγια στις προηγούμενες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επίσης είχε επισκεφθεί το ΑΤ Ομόνοιας.

  "Όσοι προσπαθούν να κάνουν επικοινωνία με ζητήματα ασφάλειας είναι επικίνδυνοι", είπε η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε ότι "ο κ. Μητσοτάκης παίζει ένα τελευταίο χαρτί" και τον κάλεσε "στα ζητήματα ασφαλείας να σταθεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα". Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε επίσης την πλήρη συμπαράσταση στους τραυματίες αστυνομικούς και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση, ενώ τόνισε: "Είναι εξαιρετικά δύσκολο, είναι εξαιρετικά άσχημο να συμβαίνει αυτό. Το πρώτο μας ενδιαφέρει, είναι η ανθρώπινη ζωή και μετά όλα τα άλλα έπονται και αντιμετωπίζονται". Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετέβη στο ΑΤ Ομόνοιας μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, όπου είχαν συνάντηση με τον διοικητή του Τμήματος και άλλους αξιωματικούς, για περίπου μία ώρα, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς για το περιστατικό και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα, καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο άμεσο μέλλον.

  Η επίσκεψη της κ. Γεροβασίλη ήταν συνέχεια σειράς συναντήσεων και συσκέψεων που είχε από το πρωί στο γραφείο της, με αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ, με τα οποία συζήτησε το σοβαρό συμβάν και το τι πρέπει να γίνει μετά από αυτό, ενώ οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και το απόγευμα, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο πήγε αμέσως μετά την Ομόνοια. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση εργασίας στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, η κ. Γεροβασίλη είπε: "Το αστυνομικό τμήμα το συγκεκριμένο βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλές προκλήσεις, όχι εύκολες και ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε το τι συμβαίνει μέχρι σήμερα και το τι πρέπει να συμβεί περαιτέρω. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τώρα που θα γυρίσουμε στο Υπουργείο, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτό το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα αλλά και όχι μόνο".

  Σε ερώτηση αν έχουν συζητηθεί κάποια συγκεκριμένα μέτρα, η υπουργός απάντησε: "Μέχρι στιγμής έγινε η πρώτη σύσκεψη το πρωί θα συνεχίσουμε και το απόγευμα και τα μέτρα θα γίνουν ορατά". Για το αν εκτιμά ότι η επίθεση έχει σχέση με το σχέδιο "Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.", η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: "Μην το μπερδεύουμε, το σχέδιο "Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ." δεν έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει και η περιοχή εδώ και το κέντρο της Αθήνας τα οποία βεβαίως αντιμετωπίζονται με διαφορετικούς τρόπους και είναι άλλου αντικειμένου. Το σχέδιο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ. είναι ένα σχέδιο απέναντι στη μικροεγκληματικότητα". Συμπλήρωσε ότι "η πεζή περιπολία, η ορατή αστυνόμευση έρχεται κυρίως για να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει επίσης στη συνέχεια μικροεγκληματικότητα".

  Απαντώντας επίσης για το τι δυνάμεις θα έπρεπε να διατίθενται για την αντιμετώπιση επιθέσεων εναντίον αστυνομικών, με αφορμή και μια πρόσφατη επίθεση στο Πεδίο του Άρεως η υπουργός επεσήμανε: "Τα ζητήματα δεν είναι πάντα ποσοτικά, είναι και ποιοτικά. Τα ποσοτικά ζητήματα της αστυνομίας ξέρουμε ποια είναι και ξέρουμε και ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή. Είναι ζητήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία πολλά χρόνια, όπως ξέρετε. Προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Περιστατικά υπάρχουν, σημασία έχει ποιος είναι ο σχεδιασμός στον τρόπο αντιμετώπισης ανάλογα με τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα του κάθε επεισοδίου".

  Για την Ομάδα ΔΕΛΤΑ και αν σκέφτεται να την επαναφέρει, η υπουργός ανέφερε: "Θα θυμίσω σε όλους τις εποχές που η ομάδα ΔΕΛΤΑ δρούσε με τους συγκεκριμένους τρόπους, δεν είχαν λυθεί τα ζητήματα της Αθήνας, αντίθετα έχουμε ζήσει, έχουμε βιώσει όλοι μας πολύ δύσκολα και άσχημα περιστατικά στο κέντρο της Αθήνας όταν όλα αυτά λειτουργούσαν. 'Αρα αυτό το οποίο φταίει και πρέπει να αντιμετωπίσουμε δεν είναι η κατάργηση ή μη αλλά ο τρόπος δράσης των Σωμάτων, ο συντονισμός μεταξύ τους και μερικά άλλα ζητήματα πολύ σοβαρά".

  Για τον κ. Μητσοτάκη είπε: "Ο κύριος Μητσοτάκης να θυμηθεί τα έργα επί των ημερών του. Ξέρετε ότι η αντιπολίτευση έχει παίξει όλα τα χαρτιά της κατάρρευσης της Κυβέρνησης και της κατάρρευσης της χώρας, όλα τα αφηγήματα έχουν ακυρωθεί. Ένα τελευταίο χαρτί παίζει ο κύριος Μητσοτάκης. Θα συνιστούσα στα ζητήματα ασφαλείας να σταθεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Τα ζητήματα ασφαλείας είναι ευαίσθητα, σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπιστούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και αποφασιστικότητα την οποία διαθέτουμε. Όσοι προσπαθούν να κάνουν επικοινωνία με ζητήματα ασφάλειας είναι επικίνδυνοι".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων