Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Οκτ-2018 09:17

  Προσκλητήριο συμπόρευσης από τον Κ. Μητσοτάκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Προσκλητήριο συμπόρευσης από τον Κ. Μητσοτάκη

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Έχοντας επαναβεβαιώσει τη στρατηγική επιλογή του για τη διεύρυνση στο χώρο του Κέντρου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί σήμερα ακόμα μία περιοδεία στην περιφέρεια, με στόχο την επαφή του με τους πολίτες και την επικοινωνία του προγραμματικού λόγου της "γαλάζιας" παράταξης.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην Άρτα και στην Πρέβεζα, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη γενέθλια εκδήλωση του κόμματος, στη διάρκεια της οποίας άδραξε την ευκαιρία, για να στείλει και πάλι μηνύματα εμφατικά. Μηνύματα για την ανάγκη να σπάσουν οι διαχωριστικές γραμμές. Μηνύματα πανστρατιάς σε ολόκληρη την κοινωνία, προκειμένου η χώρα να βαδίσει με ασφάλεια στη μεταμνημονιακή εποχή της και από εκεί στο μονοπάτι της ανάπτυξης.

  Μηνύματα ανοιγμάτων στους πολίτες, αλλά και στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Το πνεύμα της εθνικής συμπόρευσης, το πνεύμα των ίσων ευκαιριών προς όλους, το πνεύμα των καίριων απαντήσεων στις προκλήσεις της εποχής, διαπερνάει κάθετα την οπτική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Το προσκλητήριο, άλλωστε, αφορά στους πάντες.

  Και ο κ. Μητσοτάκης, γνωρίζοντας καλά ότι ο δρόμος της αυτοδυναμίας περνάει μέσα από τη συνεχή διεύρυνση, είναι αποφασισμένος να ρίξει τα κομματικά τείχη. Ομνύοντας, την ίδια στιγμή, στις βαθιές ρίζες της Νέας Δημοκρατίας.   

  Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι σύγκρουση δύο κόσμων. Και για το λόγο αυτό, το προσκλητήριο προς τους πολίτες, για να δώσουν το "παρών" στην κάλπη είναι εξακολουθητικό, με το βλέμμα να εστιάζει τόσο στους ψηφοφόρους, οι οποίοι αμφιταλαντεύονται μεταξύ του να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία όσο και:

  - Σε εκείνους που ψήφισαν από το 2004 και μετά τη Νέα Δημοκρατία, αλλά στην πορεία μέχρι σήμερα την εγκατέλειψαν.

  - Στον απογοητευμένο κόσμο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς.

  "Από τη μία, η δυναμική Ελλάδα της παραγωγής, της εξωστρέφειας και των μεγάλων αλλαγών. Και από την άλλη, η καθηλωμένη Ελλάδα της εσωστρέφειας και της επιδοτούμενης φτώχειας εν μέσω κοινωνικών ερειπίων. Με τη μεσαία τάξη να συνθλίβεται. Όμως, στις στάχτες αυτής της καμένης Ελλάδας, της αυταπάτης και του ψέματος, φυτρώνει σιωπηλά ένας σπόρος δημιουργίας…Έχουμε χρέος, εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, να γίνουμε ο καταλύτης αυτής της μεγάλης αλλαγής. Να απελευθερώσουμε αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις", ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέτει εμφατικά το διακύβευμα της επόμενης κάλπης, τη στιγμή που η οδός Πειραιώς εξακολουθεί να χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση της οικονομίας.

  "Το 2014, η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα σταθεροποιήθηκε και αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη σε αυτό, όπως επιβεβαιώνουν στις εκθέσεις τους οι θεσμοί. Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή άλλαξε το 2015. Η "υπερήφανη διαπραγμάτευση" του 1ου εξαμήνου του 2015, με τους λανθασμένους και ανερμάτιστους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, έφερε το τραπεζικό σύστημα αντιμέτωπο με μεγάλους κινδύνους, με τεράστια διαρροή καταθέσεων και μεγάλη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και προς τις τράπεζες. Κίνδυνοι που διογκώθηκαν μετά την τραπεζική αργία και τους κεφαλαιακούς περιορισμούς. Και κατέστησαν αναγκαία την εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Μία αρχικώς αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση η οποία προσέθεσε νέο κόστος στους παλαιούς επενδυτές και μετόχους, μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και ξένους, συρρίκνωσε την ελληνική ιδιωτική συμμετοχή και οδήγησε σε τεράστια και οριστική απώλεια κεφαλαίων του δημοσίου, δηλαδή των φορολογουμένων", επισημαίνουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Παράλληλα, στελέχη της οδού Πειραιώς σημειώνουν πως το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπο με σειρά προκλήσεων, λόγω "της ανικανότητας και της ανευθυνότητας" του οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  "Απαιτείται να επιστρέψουν με συστηματικό τρόπο καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, να ενισχυθεί ουσιαστικά η οργανική κερδοφορία των τραπεζών, να συρρικνωθούν με ικανοποιητικό ρυθμό τα "κόκκινα δάνεια", να αρθούν πλήρως οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και να αποκλιμακωθεί το κόστος δανεισμού της χώρας, άρα και των τραπεζών, προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να επιτελέσει το ρόλο του με επάρκεια και ασφάλεια. Όλα αυτά συνιστούν προτεραιότητες για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας", σχολιάζουν. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων